Nationale VoorleesdagenTerug naar het overzicht

vrijdag 3 februari
Maak van voorlezen een echt feestje! Kom naar het Voorleesontbijt en lees de handige voorleestips!
Van 25 jan. t/m 4 febr. zijn het weer de Nationale Voorleesdagen! Deze worden afgetrapt met een voorleesontbijt in meerdere vestigingen van de bibliotheek.

Maximiliaan Modderman

Joukje Akveld is bekend van heel veel leuke prentenboeken. Maximiliaan Modderman geeft een feestje is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2023! Tijdens het Voorleesontbijt van de Nationale Voorleesdagen zullen kinderen in Nederland uit het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje worden voorgelezen. 


Gratis activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

Ook vinden er allerlei leuke gratis kinderactiviteiten plaats. Het Prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ staat hierin centraal.

Voorlezen met het vertelkastje
Zo kun je op verschillende locaties van de Bibliotheek terecht voor een activiteit voor peuters waarbij wordt voorgelezen met het vertelkastje. Na het voorlezen is er tijd voor een leuke activiteit. Klik door naar de website om de te kijken wanneer en waar deze activiteit plaatsvindt en om je kind (gratis) aan te melden.

Theatervoorstelling over Maximiliaan
Ook de theatervoorstelling ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Rik Rikken is een aanrader. Het is een beeldende voorstelling en superleuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt de voorstelling bekijken op zaterdag 28 januari in de Bibliotheek Heemstede en op woensdag 1 februari in de Bibliotheek Bloemendaal.

Klik door naar de website om je kind (gratis) aan te melden.

Verder kun je komen knutselen met MooiZooi, naar een van de voorleesuurtjes op de woensdagmiddag en naar een levendige voorleesactiviteit met zangeres, actrice en presentatrice Joes Boonen. Kijk op de website voor de volledige agenda.


Word gratis lid en krijg een verrassing

Nog geen lid? Schrijf je kind dan nu in  want kinderen van 0 t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden, krijgen een Maximiliaan Moddermanknuffel cadeau en betalen geen inschrijfkosten!

Klik door naar de website van de bibliotheek voor meer informatie!

Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Haarlem
Openingstijden Woensdag 25 januari om 09:00 uur Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feest bij The Little Gym Haarlem

Feest bij The Little Gym Haarlem

Ken je de geweldige, uitdagende ruimte van The Little Gym Haarlem al? Als je daar een kinderfeestje boekt is de ruimte geheel voor jullie gereserveerd en wordt alles voor je geregeld. Lees er hier meer over!

Boek een geweldig feestje!