Frans Hals ThuisTerug naar het overzicht

zondag 9 januari
Volg een mini-workshop of maak een eigen schuttersstuk!

Teken een kleurrijk portret

Mini-tekenworkshop met Jesse Strikwerda Ga zelf aan de slag en teken tijdens deze lockdown een kleurrijk portret van jezelf of een ander. In de video geeft kunstenaar Jesse Strikwerda je tips & tricks om zelf een kleurrijk portret te tekenen. Zo vrolijkt de boel vanzelf weer op!

Kleurplaat Schuttersstuk

Nu je niet meer naar Alle Schuttersstukken kunt komen kijken, komen de schutters naar jou! Want met deze kleurplaat, gemaakt door Gemma Pauwels, haal je een stukje museum in huis.

Dit schuttersstuk wordt ook wel ‘De Magere Compagnie’ genoemd en hangt normaal in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Frans Hals Museum heeft  het tijdelijk te leen waardoor nu alle schuttersstukken van Frans Hals bij elkaar te zien zijn. Frans Hals begon aan het schilderij in 1633 maar omdat hij het drie jaar later nog niet klaar had, maakt Pieter Codde het af.

Jij doet vast niet zo lang over de kleurplaat als Frans en Pieter… Kleur hem op je allermooist in, of doe een stukje en vraag iemand anders om een volgend stukje doen. Welke verschillen zie je tussen hoe jullie kleur gebruiken?

Schrijf daarna een mooie boodschap achterop en stuur hem op naar iemand die wel een vrolijke tekening kan gebruiken. Of neem hem zodra dat weer kan mee naar het museum en vergelijk jouw tekening met de echte schuttersstukken. Welke kleuren gebruikte Frans Hals?

Klik door naar de website van het Frans Hals Museum!

Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voetbalspeeltuin: 12-weekse cursus!

Voetbalspeeltuin: 12-weekse cursus!

Jonge voetballertjes tot 7 jaar ontwikkelen in 12 weken op speelse wijze hun voetbaltechniek onder leiding van de professionele trainers van Scopo Atletico. Inclusief een mooi trainingtenue en certificaat!

Lees meer over de Voetbalspeeltuin