Malle Babbe 10+Terug naar het overzicht

zondag 4 september
Een vrolijke voorstelling met een serieus kantje voor 10+
Het beroemde schilderij van Frans Hals komt tot leven in een verhaal over de schilder zelf, zijn zoon en natuurlijk de hoofdpersoon Malle Babbe in het Dolhuys. De makers van Kenau, de succesvolle zomerproductie die vorig jaar op het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem te zien was, komen terug met weer een Haarlems verhaal, gebaseerd op echte gebeurtenissen.


Voor het hele gezin (10+)

Bij Malle Babbe denk je door het liedje van Rob de Nijs wellicht aan een dame van lichte zeden, maar wees niet bang, dat is niet waar dit verhaal over gaat! Onlangs is ontdekt dat Barbara Claes (haar echte naam) in het Dolhuys zat met psychische problemen, en dat is waarover het op luchtige manier gaat in deze voorstelling. taboedoorbrekend! 


Het leven in het Dolhuys

De luchtige, muzikale zomerkomedie Malle Babbe voert ons terug naar het leven in de zeventiende eeuw in het Dolhuys aan de hand van de drie hoofdpersonages Frans Hals, Pieter Hals en Malle Babbe. Wanneer Pieter Hals door zijn vader naar Het Dolhuys wordt gestuurd stort zijn wereld in. Gelukkig is daar Malle Babbe die hem het reilen en zeilen in “het huis voor krankzinnigheid” uitlegt.

Alle personages in Malle Babbe hebben echt bestaan of zijn gebaseerd op mensen die in deze tijd in het Dolhuys woonden. De grote schilder Frans Hals, zelf een fan van buitenbeentjes aan zijn schilderijen te zien, schaamt zich enorm voor zijn zoon en durft hem niet te gaan bezoeken. Malle Babbe geeft hem de informatie die hij nodigt heeft in ruil voor een portret van haarzelf.


Malle Babbe theaterkamp - Niets te gek! 

In Schalkwijk organiseert de Stadsschouwburg samen met de Wereldmuziekschool weer een kosteloos kindertheaterkamp. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar gaan aan de slag gaan met toneel, dans en muziek en maken een eigen voorstelling. De acteurs komen langs om tips te geven. Het zomerkamp duurt een week en wordt tijdens elke week van de zomervakantie aangeboden.

Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem

Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vier een filmfeestje!

Vier een filmfeestje!

Een verjaardag vieren bij Pathé Haarlem is leuk! De jarige en de gasten worden persoonlijk ontvangen, de jarige krijgt natuurlijk een cadeautje. Ook de stoel van de jarige Job of Jet is extra feestelijk aangekleed!

Vraag een filmfeestje aan!