Maak een vulkaan!Terug naar het overzicht

zondag 28 augustus 2022
Op woensdag en zondag in Teylers Museum: Maak een vulkaan en laat 'm uitbarsten!

Familie-activiteiten bij Teylers in de zomervakantie

Komende zomer richt Teylers Museum de schijnwerpers op zijn vaste collectie en rijke historie tijdens de eerste Zomer in Teylers. Van 9 juli tot en met 4 september bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler. Soundscapes, zitzakken, lekker eten en drinken en kleurrijke accenten in de zalen dragen bij aan de zomerse (festival)sfeer in het oudste museum van Nederland!


Kunst en Vliegwerk- Maak je eigen vulkaan 

Het programma is veelzijdig en biedt voor alle leeftijden wat wils. Op iedere dag van de week is er iets te doen. Op elke woensdag en zondag van de zomervakantie kunnen families een vulkaan maken tijdens de Kunst & Vliegwerk workshops. Ze laten hem uitbarsten voor publiek! In deze workshop is samenwerken belangrijk. Laat samen een vulkaanlandschap ontstaan! Voor kinderen vanaf 6 jaar. 


Kom met het hele gezin

Families met kinderen kunnen naast deze workshops kiezen uit een breed aanbod van leuke activiteiten deze zomer: leer samen anders kijken naar alles wat je in het museum ziet met het familie-doe-boekje, kinderen kunnen zich laten voorlezen, met krullende letters opschrijven wat ze belangrijk vinden in een plechtig document en mee met de theatrale tour Spoken in Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Alle activiteiten zijn gratis, je hebt wel een ticket voor het museum nodig. 

Klik door naar de website van Teylers Museum om in het blokkenschema te zien naar welke activiteit jullie willen gaan!

Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nog een paar plekken vrij!

Nog een paar plekken vrij!

Van 15 t/m 17 augustus of van 22 t/m 24 augustus kunnen kinderen technisch komen bouwen bij Young Engineers! Wil je kind zelfs leren programmeren? Dat kan op 18 en/of 19 augustus en op 25 en/of 26 augustus!

Schrijf je kind in voor deze leuke dagen!