De PepernotenfabriekTerug naar het overzicht

vrijdag 3 december
Kom pepernoten bakken en gluren in de werkkamer van Sinterklaas op de Gedempte Oude Gracht!
Van 15 november t/m 5 december 2021 is de voormalige bakkerij Vlaar een ware Pepernotenfabriek!

Op woensdag, donderdag, vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur kunnen de kinderen, dan hulppietjes, kruidnootjes bakken en een gokje wagen bij de pepernotenproeverij. Op andere dagen kunnen kinderen een brief posten bij de brievenbus, een foto maken met de etalage of nieuwsgierig rondkijken door de vele kijkgaten.

Wat is er te zien in de Pepernotenfabriek?

Sinterklaas is dol op cadeautjes en ontvangt zijn hulppietjes dan ook graag in de cadeautjes kamer. Weet jij hoeveel cadeautjes hier staan? De Bakkerij; hier kunnen de hulppietjes hun eigen kruidnootjes bakken en daarnaast een gokje wagen bij de Pepernoten proeverij. Wanneer de Pepernoten in de oven staan, kunnen de hulppietjes een kijkje nemen in de werkkamer van Sinterklaas (misschien heeft hij nog een speciale boodschap), omhoog klimmen met de ladder naar de 'geheime' kamer of een dansje wagen in 'silent disco' kamer.

Daarnaast zullen de hulppietjes en volwassenen worden verwonderd door de 'speelgoed' objecten die als een authentiek museum staan opgesteld.

Toegang tot de Pepernotenfabriek

Heb je voor minimaal €9,50 aankopen gedaan in de binnenstad, dan kun je op vertoon van de kassabon met 1 volwassene en 2 kinderen gratis de Pepernotenfabriek betreden. De kassabon is alleen op de dag van besteding geldig. Zonder kassabon van een winkel in de binnenstad betaal je aan de deur €9,50 voor 1 volwassene met 2 kinderen.

Sinterklaas speurtocht in Haarlem Centrum

Van maandag 15 november t/m 5 december 2021 is er een speurtocht door de binnenstad voor de kleine en wat grotere hulppietjes. De puzzel speurkaarten zijn op te halen bij 30 winkels deze zijn terug te vinden op de website, klik door via de roze button
Daarnaast kunnen kinderen ook bij 10 ondernemeers (zie website) hun schoentje zetten!

Pepernotenfabriek

Gedempte Oude Gracht 3
2011 GK Haarlem
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sport-In Fun Experience

Sport-In Fun Experience

Kids van 3 t/m 12 jaar maken kennis met heel veel verschillende sporten en gaan uit hun dak in de FUNhal! Schrijf je kind vóór 12 december in om gebruik te maken van de voorverkoop voor voor deze gave kerstvakantie-dagen!

Lees meer en reserveer een kaartje!