Bunkerdag 2022Terug naar het overzicht

zaterdag 28 mei
Unieke kans: Bekijk hoe een bunker er van binnen uitziet tijdens de Nationale Bunkerdag!
Avonturiers opgelet!
Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, zijn normaalgesproken gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 28 mei 2022 van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open! Mega interessant! 

Naar welke bunker ben jij het meest nieuwsgierig?
Er zullen de hele dag wandelingen, rondleidingen en filmvertoningen zijn. Acteurs tonen in verschillende bunkers hoe het leven in de bunkers er destijds aan toe ging. Kom mee op ontdekkingstocht en leer spelenderwijs meer over de Tweede Wereldoorlog.

De Atlantikwall was geen dikke muur, zoals je misschien zou denken. Het was een lange rij van groepjes bunkers met geschut, mijnenvelden, tankmuren, tankgrachten en versperringen. De bunkers zijn niet allemaal hetzelfde. Hoe ze er uit zien hangt af waarvoor ze gebruikt werden. Zo waren er bunkers waar geschut stond en bunkers voor het opbergen van munitie, bijvoorbeeld handgranaten. Je had ook bunkers om in te slapen en in te koken of waar apparaten in stonden om elektriciteit te maken. Er waren zelfs bunkers om naar de wc te gaan!

Neem je zaklamp mee en ga op ontdekkingstocht in de diverse bunkers!

Meer info
Klik door naar de website om te zien waar in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en de Waddeneilanden de bunkers open zijn voor bezoek.

Op de website vind je ook 'bunker survival' tips; kledingadvies en meer!

Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall


Openingstijden Zaterdag 28 mei van 10:00 tot 17:00 uur Prijs Bunkerdagticket kinderen: €4 / Bunkerdagticket 12+: €7,50
Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen.
Tickets zijn bij de meeste bunkers te koop (cash betalen) of vooraf online te bestellen.
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lang weekend weg?

Lang weekend weg?

Hemelvaart en Pinksteren; 2 lange weekenden in korte tijd! Zin om één daarvan op mini-vakantie te gaan met het gezin? Vind dan hier je inspiratie! Logeren bij de boer, een paar dagen naar de kust of overnachten in een unieke accommodatie, hoe klinkt dat?

Boek een leuk weekend weg!