icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Samenspel- SpeltherapieTerug naar het overzicht

Speltherapeut, kinderpsycholoog en stottertherapeut onder 1 dak

Speltherapie- Samen zoeken naar oplossingen. 
Spel is de taal van kinderen: hun natuurlijke manier van communiceren. Zoals een volwassene praat, zo kan een kind ervaringen verwerken door erover te spelen. Via spel kan het kind stoom afblazen en op verhaal komen. De speltherapeut verwoordt, spiegelt en daagt uit. Een nare ervaring kan zo verwerkt worden. Het kind gaat zichzelf begrijpen, en experimenteren met nieuw gedrag. 

In de spelkamer kan een kind zichzelf zijn. Even helemaal los van thuis, opvang of school; geen eisen of verwachtingen. Een moeilijk kind is meestal: een kind dat het moeilijk heeft. Of een prikkelbaar kind een prikkelgevoelig kind. 

Als meer onderzoek nodig is, kan de kinderpsycholoog of kinderpsychiater aansluiten.

Stottertherapie
De kans dat het kind van zijn stotteren afkomt is tot zijn 7e het grootst. Na zijn 7e neemt deze kans af. Vroeg behandelen = grotere kans op herstel.

Daarom is het belangrijk dat er wordt doorverwezen naar een logopedist zodra een kind gaat stotteren. Voor het vroeg herkennen van stotteren wordt de Screenings Lijst Stotteren (SLS) het meest gebruikt. Op www.stottercentra.nl kunt u deze lijst gratis invullen. 

Bij jonge kinderen werkt de therapeut van Samenspel nauw samen met de ouders. De ouders krijgen veel informatie en leren bepaalde vaardigheden, waardoor het kind vloeiend leert spreken. Bij oudere kinderen gaat zij direct aan het werk.

Kijk voor meer informatie op de website, klik op de roze button.


Praktijk Samenspel

Wilhelminastraat 25-1hg
2011 VJ Haarlem
Openingstijden Spektherapie: ma-vrij van 8.30- 18.00 uur

Stottertherapie: ma,woe &vrij van 8.00-18.00 uur, do-ochtend

Prijs Neem contact op voor prijzen en vergoedingen door zorgverzekeraars of gemeente Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen

Vakantiekampen

Een paar te gekke dagen in de mei- of zomervakantie waarin je kind bezig is met zijn of haar hobby en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes; dat is kamp!

Bekijk de mogelijkheden!