Wie zitten er achter Kidsproof Haarlem?

1 maart 2015
Kidsproof Haarlem heeft sinds 1 maart 2015 twee nieuwe beheerders. Lees hier wie zij zijn en wat hun persoonlijke tips zijn!

Shakira (moeder van Olivia (2009) en Lewis (2011) en Barbara (moeder van Famke van (2010), Sofie (2012) en Emma (2015)) zijn de sitemanagers van Kidsproof Haarlem.

Shakira was direct heel enthousiast over Kidsproof: “Zoeken wordt zo heel makkelijk gemaakt.Je vindt hier alle uitjes, kinderfeestjes en leuke activiteiten op één website. Zo houd je tenminste tijd over om al die leuke dingen ook daadwerkelijk uit te voeren!”

Barbara sluit zich hier bij aan: “Ik vind het heel handig voor in mijn vrije tijd met de kinderen, maar vooral ook ideaal in vakantieperiodes, dan zoek je vaak weer iets nieuws of origineels om met je kinderen te doen. Met Kidsproof krijgen al die leuke adresjes en initiatieven uit de regio de aandacht die ze verdienen en wij gaan de komende tijd nóg meer leuke tips verzamelen!.”

Wat zijn de favorieten van Barbara en Shakira?


Meivakantie

De meivakantie staat al bijna weer voor de deur. Wat zijn jullie plannen? “Eén van onze favoriete uitjes is om op een mooie dag eerst lekker door de Kennemerduinen of Elswout te wandelen en dan ’s avonds ergens een hapje eten, bijvoorbeeld bij de Pizzabakkers in Haarlem. Hier krijgen de kinderen lekker kneeddeeg om mee te spelen en is het wachten op het eten al een feest! Ook het Archeologisch museum is een aanrader. Onze kinderen waren echt onder de indruk, vooral van de ‘opgravingen’ die ze zelf mochten doen! Als het mooie weer aanbreekt, gaan we graag naar Speelbos Meermond. Het klinkt gek, spelen op een voormalige vuilnisbelt, maar wat een geweldige plek voor kinderen om te klimmen, rennen, hutten te bouwen en verstoppertje te spelen!


Kinderfeestjes

Een hele populaire categorie op Kidsproof Haarlem is de categorie Kinderfeestjes. Hier vind je het meest complete overzicht van leuke feestjes in de regio! Barbara: “Ongelofelijk hoeveel leuke en ook nog onbekende adresjes er zijn voor kinderfeestjes. Zelf hebben we een heel leuk kinderfeestje gehad bij Posthuis Zaanerpark, een erg gezellige locatie met een afgesloten speeltuin.

Ook Shakira’s dochter heeft al verschillende leuke ervaringen opgedaan: “Olivia’s verjaardag was een groot succes dankzij de geweldige themakist die ik had gehuurd bij Creatief Confetti. We hebben 7 meisjes en 1 jongen er een hele middag thuismeer dan prima mee kunnen vermaken. Een andere keer zijn wij gaan knutselen bij Mooizooi. Voor creatieve kids is dit een Walhalla, er is zoveel materiaal, en alles mag gebruikt worden! 


Winkelstad

Haarlem staat bekend als leuke winkelstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat je er zoveel leuke winkels voor kinderen hebt:Kleine Helden in de Barrevoetestraat in Haarlem is een hele leuke kinderkleding winkel met ook originele kadootjes. Voor kinderboeken is Kiekeboek, de kinderboekenwinkel in de Gierstraat altijd een succes. De kinderen zijn gek op de Krokodil voor het kopen van kadootjes, niet in de laatste plaats omdat ze daar met een glijbaan de trap af kunnen! En natuurlijk Meneer Paprika, daar slagen we altijd.”


Uit eten
 
Barbara’s kinderen worden blij van een etentje bij restaurant Gestrand. Wat een fijne plek waar je lekker kunt eten, en je kids zich heerlijk kunnen uitleven in de grote speeltuin! Is het geen weer om buiten te zitten? Dan is restaurant de Beren een prima alternatief. Shakira’s dochter is sinds de vakantie in het Midden Oosten dol op eten met een Arabisch tintje. Gelukkig hebben we dat in Haarlem ook, en wel bij Marrakez! Lunchen doen ze met mooi weer graag samen bij Duincafe Kennemerduinen.“Een fijne plek om op het terras een heerlijk biologisch broodje te eten, terwijl de kinderen super fijn buiten kunnen spelen.” of bij Grut en Groot: “Een super plek om te lunchen, goede kaart, goede speelhoek! Kunnen wij ondertussen wat werk bespreken ;-)”


Buiten de regio

En tenslotte: wat willen jullie dit jaar graag nog eenkeer buiten de regio met je gezin gaan doen?

“We hebben de kinderen beloofd eens naar een grotere dierentuin te gaan dan de dierentuin in Haarlem; Artisklas. (de kleinste van Nederland!)  Of het Artis wordt of Beekse Bergen weten we nog niet, eens zien wat de andere Kidsproof regio’s voor leuke tips hebben op dit gebied!”