Online uitjes voor de kerstvakantie

11 december 2020
Het museum komt bij je thuis deze winter! Van een kleuteravontuur met dieren uit de Storyzoo tot een wereldreis vanuit je woonkamer en meer!
Kerstvakantie uitjes Nederland

Online kijken naar Van Gogh

Kom online naar het Van Gogh Museum deze kerstvakantie! De digitale verhalen en activiteiten nemen kinderen mee langs het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh. Er zijn o.a. kleurplaten, video's, een luisterboek én voor kleuters een avontuur door het museum met de dieren uit StoryZoo. Bekijk alle verhalen voor kinderen.



Kleur je eigen kunstwerken

Het Teylers Museum in Haarlem is een waar paradijs voor kinderen en je bezoek meer dan waard; glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, supermagneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meesters, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog veel meer is er te zien. Verdiep je je graag thuis alvast in de collectie? Bekijk dan delen online en download een leuke kleurplaat om zelf als kunstenaar aan de slag te gaan!


Het museum bij jou thuis

Kom je vandaag mee op rondleiding in het Rijksmuseum? En morgen met Freek Vonk op avontuur in Naturalis. Ontdek het in de kerstvakantie vanaf je eigen bank met Museumkids! Bekijk de online activiteiten.



Thuisactiviteiten Mauritshuis

Kom je Maurits Muis online bezoeken deze kerstvakantie? Hij woont in het Mauritshuis in Den Haag en wil je graag zijn favoriete schilderijen laten zien zoals het Meisje met de parel! Met leuke digitale rondleidingen van Maurits Muis én een kerstpagina met opdrachtjes voor kinderen. Bekijk alle thuisactiviteiten.


 

Op wereldreis vanuit je woonkamer

Verwonder je over de dikke ijslagen in Alaska of reis mee met de dolfijnen van de Bahama’s tot Patagonië. De grootbeeldfilms van Omniversum nemen je mee langs de mooiste plekken en dieren op aarde. Het is nu ook mogelijk om de films van Omniversum gewoon vanaf je eigen bank te bekijken. Dat kan heel makkelijk via Pathé Thuis. Kies jouw film.



Terug in de tijd vanuit je woonkamer

Deze kerstvakantie beleef je online de Nederlandse geschiedenis. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een pagina vol toffe verhalen, een quiz en video's over het verleden. Leer bijvoorbeeld meer over kroketten of test je kennis over de oude ambachten die normaal in het museum te zien zijn. Bekijk het museum online!



Knutsel je eigen kerst(speel)klokjes

Met deze tips van Museum Speelklok uit Utrecht kun je thuis mooie kerst(speel)klokjes knutselen en versieren! Bekijk het filmpje en ga lekker aan de slag, dan klingelen er straks prachtige klokjes in jullie kerstboom. Ook leuk als kerstcadeautje!

Museum Speelklok Kerstklokjes knutselen

Fijne feestdagen!