Op expeditie met een app

4 maart 2019
Een wandeling in de natuur wordt nóg leuker als je er direct iets van leert en op dingen gewezen wordt die je zelf nog niet had opgemerkt. Met deze apps of GPS routes gaan kids er graag op uit in onze regio!


Natuur- en Klimaat expeditie

Het gebied rondom IJmuiden aan Zee ontdek je op een leuke manier met de app die het super Kidsproof 'Pieter Vermeulen Museum' ontwikkelde. De drie routes zijn beschikbaar in verschillende niveaus dus geschikt voor alle leeftijden. Met name de strandroute is leuk voor gezinnen. Vergeet niet de vragen te beantwoorden! 

Buitenplaats Mobiel
Met deze app worden de prachtige, historische buitenplaatsen die zo belangrijk en bepalend zijn voor onze omgeving, Kennemerland, in één keer spannende, interacieve speurtochten! Het verhaal van de oorspronkelijke bewoners wordt verteld, heel leerzaam dus!

De Speurneus App
De boswachter wil jou graag iets leren over Buitenplaats Leyduin, en heeft daarom een ontzettend leuke, leerzame app ontwikkeld!
Start bij de ingang, bij de Kakelye, en ga op zoek naar de 15 - 20 punten met vragen en opdrachten. Leuk!

Perfect Earth Animals
Staatsbosbeheer en Perfect Earth willen kinderen en ouders stimuleren leuke dingen in de natuur te ondernemen. Zij weten ook dat kinderen gek zijn op verzamelen, je weet wat een hype de Pókemon- Go app veroorzaakt heeft! Iets dergelijks hebben zij met hun app weten te maken; op een landkaart in de app ontdek je waar de dichtstbijzijnde dierenkaarten te vinden zijn. Het is de bedoeling dat je ze allemaal verzamelt.IZItravel rondom Informatieboerderij Zorgvrij
De boerderij, met z'n koeien, varkens, konijntjes en enorme speeltuin is natuurlijk al een bezoek op zich waard. Maar wil je de mooie omgeving in Spaarnwoude ook verkennen? Download dan de app of scan de QR code bij de boerderij, en ga op pad!