15x HERFST dingen!

5 oktober 2020
De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Houdt het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je!
Herfst tips buiten en thuis
1. Hebben jullie de échte herfstklassieker al gespot? De rode paddenstoel met witte stippen? Duik met het gezin het bos in om zoveel mogelijk van deze kabouterhuisjes te spotten. Fantaseer er op los; wie woont er in de paddenstoel? Hoe zien ze er uit? 

2. Regen en nog eens regen? Het hoort bij de herfst, dus laten we er dan iets leuks van maken! Zo simpel en misschien moet je zelf even over een drempel heen maar het zorgt voor memorabele momenten; hijs jezelf en de kinderen in een vrolijk regenpak en regenlaarzen en trotseer de druppels. Onderweg komen jullie vast een heleboel diepe plassen tegen om in te stampen óf bergen met bladeren om in te springen. 3. De bosgrond ligt elk najaar weer bezaaid met herfstschatten: kastanjes, eikeltjes, dennenappels en mooie bladeren. Verzamelen maar! Thuis kun je er de mooiste dingen mee knutselen. Steek satéprikkers in een kastanje om een diertje te maken, tover een dennenappel om tot een egel óf beschilder kastanjes met witte verf en een dun penseeltje.

4.
Haal een grote zak marshmallows uit de kast en verzamel rond de vuurkorf of BBQ voor een knusse herfstavond in de tuin.5. Laat de kinderen de allermooiste herfstbladeren uit het bos zoeken voor hun eigen herfstslinger. Op de bladeren kun je patronen tekenen met een witte markeerstift, daarna hang je ze aan een touwtje. Tada!

6.
Ook bij jou in de buurt worden er allerlei leuke herfstactiviteiten en workshops georganiseerd voor kinderen. Bekijk onze Uitagenda voor alle actuele tips voor de herfst.

7. Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoenen. Haal een paar mooie exemplaren in huis om zelf uit te hollen. Tip: wist je dat je de pompoenpitten kunt roosteren om op te eten?8. Verwen de vogels in de tuin met zelfgemaakt vogelvoer. Maak een lekkere dennenappelsnack met pindakaas, een mooi vogeltaartje van vogelvoer of een meterslange pindaslinger. Hier leggen we je uit hoe je met een wc rol een lekker snackje voor vogels kunt maken. Misschien komt er wel een bijzondere vogel van jullie gerecht smullen!

9. Doe de ultieme herfstfotoshoot met de kinderen. Leuk om te doen én een mooie herinnering voor later. Laat je kinderen lekker met de bladeren spelen, dat levert mooie plaatjes op!
10. Bij welke geur denk jij meteen aan de herfst? Duik samen met jouw kleine kok de keuken in voor een recept met herfstkruiden. Bijvoorbeeld heerlijke muffins met speculaaskruiden, een babyccino met pumpkin spice of warme applecrumble.

11. Echt uitwaaien doe je op het strand! Neem een vlieger mee en maak optimaal gebruik van de herfstwind. Check hier bij welke strandtenten je kunt opwarmen, óók in de winter!

12.
 Het najaar is plukseizoen! De bomen hangen vol met rijpe appels en sappige peren. Zoek een pluktuin of boomgaard in de buurt, bijvoorbeeld de Olmenhorst, waar kinderen zelf mogen plukken. Tip: maak thuis warme appelmoes van je zelf geplukte appels.13. Je ziet ze niet zo vaak, maar grote kans dat er een egeltje bij jou in de tuin woont. Egeltjes houden ervan om in de koude maanden een lekker warm nestje te bouwen. Help een handje mee en bouw een klein egelhuisje van hout!

14. Daag je kinderen uit voor een herfstchallenge met LEGO. Wie bouwt het coolste kabouterhuis?
15. Benieuwd waar de leukste wandelroutes zijn om met kinderen te lopen? Bekijk onze favoriete natuurgebieden én de restaurantjes die daarbij liggen om lekker op te warmen met chocomel!

Bekijk onze Eropuit categorie voor de leukste indoor uitjes voor kinderen bij jou in de buurt.

Happy Herfst!