Herfstvakantie in en om Haarlem

6 oktober 2021
Duurde de herfstvakantie maar 3 weken, dan had je genoeg tijd om ál deze leuke dingen te doen! Wát een lijst; voor welke uitjes en activiteiten in en om Haarlem kiezen jullie?
Herfstvakantie uitjes in en om Haarlem

Naar Buiten!

Halloween Vriendelijke Sprookjes op het Natuur Speeleiland

Voor de laatste keer op het NatuurSpeeleiland: Een geestige verkenningstocht! Het skelet zoekt z'n botten, de heks zingt liedjes, en wat is toch het geheim van de pompoenen? Lees meer en meld je kind aan!

Beleefweek in Nationaal Park Zuid Kennemerland

Op stap met de schaapherder, duinjut-tochten, strandexcursies en paddenstoelentochten; de Beleefweek staat bol van de leuke, herfstige buiten activiteiten! Lees meer over de Beleefweek en kies je activiteit(en).

Hutten bouwen in Palènpa Park

In de vakantie is het huttenbouwpark in Nieuw-Vennep van dinsdag t/m zondag geopend. Pak je kans, want eind oktober sluit het park om pas in 't voorjaar weer te openen! Reserveer je kavel! 

Brasserie de Smaeckkamer

Na een lekkere herfstwandeling in Park Westerhout plof je heerlijk neer in 'de gezelligste huiskamer van Beverwijk'. Check die fijne menukaart en gave natuurspeeltuin! Bekijk de menukaart 

Verhaalvontuur speurtocht

Met een missiekaart in de hand loop je door de stad. Scan onderweg de QR codes; je hoort leuke weetjes en krijgt opdrachten. Maar pas op: een boef ligt op de loer! Lees meer over deze speurtocht. TIP: Heb je de tocht in Haarlem al gedaan? Misschien is een Verhaalvontuur speurtocht door Alkmaar, Rotterdam, Amsterdam of Breda iets voor jullie! 

Klimpark 21 in Nieuw Vennep

Na het klimmen zoef je met een zipline over het park heen; lekker! Is dat nog wat te spannend, dan kun je ook gewoon laag klimmen. Klimpark 21 is nog tot eind oktober open!

Tweedaags Natuurkamp op het Natuur Speeleiland

Een speurtocht, lekker bootcampen, broodjes bakken boven een vuurtje, een escapespel,lasergamebattle en nog véél meer; het tweedaags natuurkamp op het Natuur Speeleiland is een wáár avontuur voor kids van 5-12 jaar!  


Zelfpluk op de Olmenhorst

Hoera! We kunnen weer heerlijke biologische appels en peren plukken bij Landgoed de Olmenhorst. Ieder jaar een favoriet gezinsuitje! Met leuke extra activiteiten zoals een speurtocht, poppentheater en ponyritjes. 


Avontuurlijke familiewandeling

Ga mee op ontdekking met de boswachter! Tijdens de tocht door wandelpark Caprera doe je leuke opdrachten om over de natuur te leren, tot slot is er een mini-gitaarconcert. Meld je aan voor deze familiewandeling 

Binnen-Uitjes

Kees de Muis huis

Kees de Muis woont op de speelzolder van het Zandvoorts Museum. Het is een leuke plek voor jonge kinderen om te spelen en ontdekken! Entree voor kids is gratis! Lees meer over het Zandvoorts Museum 


Familietour en workshop in het Frans Hals Museum

De familietour langs alle hoogtepunten in het Frans Hals Museum is speciaal voor kinderen, maar leuk voor alle leeftijden. Kids kunnen ook meedoen aan een schilderworkshop. Lees meer en reserveer!

LEGO vakantiedagen

Er kan weer gebouwd worden met Young engineers! Vette modellen; auto's dieren en pretparkattracties. Voor de extra uitdaging kunnen kinderen die dat willen ook leren programmeren met codeerblokken, tablets en programmeerprogramma's.


Alles over de vos

Je hebt nog tot eind november de kans om de leuke, interactieve tentoonstelling 'Zo slim als een vos' te zien in het Pieter Vermeulen Museum, samen met je kind van 4+! Lees meer en reserveer je tijdslot.

Herfstvakantie/ Cinekid in de Schuur

Toffe games, gave installaties, leuke theatervoorstellingen en Cinekids films; het herfstvakantieprogramma in de Schuur is súper uitgebreid en afwisselend! Bekijk het hele programma.

Nog meer films:

Het filmaanbod voor kids is weer gigantisch bij Kinepolis Haarlem deze vakantie; Ron’s Gone Wrong, The Addams Family 2, Seal Team en My Sweet Monster. Keus zat!

Mijn moeder is een gorilla

Deze film vinden wij wel bijzonder mooi klinken; Mijn moeder is een gorilla is een ontroerende en grappige familiefilm waarin een meisje wordt geadopteerd door een gorilla! Ze zijn verschillend, maar er is direct een klik!

Museumnacht Kids Haarlem

Wel 13 musea en andere interessante plekken in de stad zijn open op een tijdstip dat ze normaal al gesloten zijn... en kids van 4-12 kunnen er allerlei leuke dingen doen! Bekijk het gehele programma van Museumnacht Kids Haarlem.

Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Er zijn dan extra veel leuke kinderactiviteiten in de musea in onze buurt. Ook maak je kans op mooie prijzen. Lees er meer over! 

Teylers Museum Herfstvakantie activiteiten

Teylers organiseert deze vakantie onwijs veel leuke dingen voor kids; workshops, demonstraties en spannende verhalen in het donker (hier wil je bij zijn!) én een kinderlezing. Lees er meer over 

Museum van de Geest | Dolhuys

Eerst ga je eerst op expeditie door je eigen wonderlijke geest. Verwacht kunst, historische voorwerpen, moderne objecten, verhalen én persoonlijke vragen. Waar geef je jezelf een dikke tien voor? Is er ook iets wat je aan jezelf wil veranderen? De antwoorden vul je in op je eigen gebruiksaanwijzing. Ook maak je kennis met jouw boekendubbelgangers: personages uit boeken die net zo grappig, net zo moedig, zo handig zijn als jij! Kom je langs in Museum van de Geest | Dolhuys

Sportieve activiteiten

Schaatsles- Elke week of een vakantie-cursus van Kras Sport

Kies voor wekelijkse lessen op een dag naar jouw keuze, of voor een 3-daagse cursus bij Kras Sport om (nog beter) te leren schaatsen! Er is les voor ieder niveau. Bekijk de mogelijkheden.

Sportfever 5-Daagse

GET READY FOR: de Hindernisbaan, Frisbeegolf, Knotshockey, Kanjam, Padel, Voetbal & meer populaire, maar óók minder bekende sporten! Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen 1, 2, 3, 4 of zelfs 5 dagen komen sporten bij Sportfever.

Ponykamp bij de Naaldenhof

Voor kinderen die niets liever doen dan hele dagen op de manege verblijven zijn dit de mooiste 3 dagen van de vakantie! Voltige, rijden, verzorgen, spelletjes doen; alles draait helemaal om de omgang met de pony's bij Stal de Naaldenhof!

Actief kamp bij UP Events

Wil jij 1, 2, 3, 4 of 5 te gekke dagen beleven in de herfstvakantie? Meld je aan voor het herfstkamp van UP Events. Met activiteiten als bubbel voetbal, escape room, boogschieten, lasergamen, VR en nog veel meer! Het wordt één groot feest!
 

Nét buiten regio Haarlem, maar zo de moeite waard!

Familiemaand in Rijksmuseum Amsterdam

Yihaa, het is familiemaand in het Rijksmuseum Amsterdam! Trommel de hele familie op en spoed je naar het museum want er is veel te doen. Edson da Graça heeft meegeholpen met het programma, dus dat wordt lachen, gieren, brullen!

Vlieg als een vogel!

Maak een spectaculaire vlucht over Nederland in de 5D Flight Experience bij THIS IS HOLLAND in Amsterdam.
Door wind, nevel en geuren lijkt het net alsof je écht vliegt. Wij gingen je voor en vonden het te gek!


VR-reis

Zet vlug je Virtual Reality-bril op en reis mee met Eden! Een magisch tocht om de betekenis van de Gulden Regel te ontdekken. Je vindt deze experience in het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Drakentocht in de Hermitage

Heb je de Drakentocht al gedaan in de Hermitage Amsterdam? Zo’n toffe kinderspeurtocht door de familietentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Je krijgt de tour gratis bij je kaartje, dat trouwens tot 12 gratis is!

Zwieren en zwaaien in het Buitenmuseum

Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Draai mee in de zweefmolen, sla op de kop van Jut en meer!

Dol op chocolade?

om dan naar het Zaans Museumdeze herfst! Daar stap je zo in de Wereld van Chocolade. Ontmoet de Choco-experts, ontdek hoe het gemaakt wordt en proef natuurlijk! 

Op zoek naar Willem

Willem van de Velde & zoon schilderden vroeger zeeslagen. Live, dus best heel gevaarlijk! In Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam kun je ze zien, als je goed zoekt! En tekenen & kijken net als zij.

Herfstvakantie bij Boerhaave

Bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden knutsel je deze herfstvakantie een snavelmasker, brouw je je eigen hoestdrank, leer je alles over microbiologie en nog veel meer. De toffe waterspeeltuin is nog open!

Hilde trakteert

Waan je deze herfst in de tijd van koopmannen en ambachtslieden bij het Huis van Hilde! Hilde is jarig en dat wordt gevierd met een herfstvakantie vol leuke, interessante en leerzame activiteiten. Kom je ook naar het feestje van Hilde? 

Kind in oorlogstijd

Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Stap terug naar 1940-'45 en ervaar hoe het was om toen in Nederland kind te zijn. Het Verzetsmuseum is een mooi & interactief museum.

Voor alles musea geldt: Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum bij jou in de buurt. Ook maak je kans op mooie prijzen!

Alvast een tip voor ná de herfstvakantie:

Natuurwerkdagen

Help de boomkikker, de egel, de vogels en andere dieren aan een fijne leefomgeving; steek als gezin de handjes uit de mouwen op deze 'groene' vrijwilligersdag! Ook leuk om met de klas te doen; geef je school de tip!