Kidsproof blogTerug

Theatervoorstellingen voor kids!

13 september
18 Tips; Naar welke voorstelling ga jij dit najaar met je kind?
Een nieuw seizoen; wat gaan we zien? De theaters hebben een zomer lang hard gewerkt aan een nieuwe programmering. Ook voor jeugd staat er weer veel bijzonders op de agenda. Hierbij onze aanraders!

Brugklas (9+)
De populaire TV serie komt naar het theater als Musical! Maak het leven van een stel brugpiepers van dichtbij mee; een zoektocht naar wie je bent, in een belangrijke periode!

Vreemde Eend (4+)
Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. De straat wordt op z'n kop gezet door deze vreemde eend!

Heidi als influencer (10+)
Heidi, Pippi, Sissi, Ronnie, Barbie . De ene kinderheld komt uit een sprookjesboek, de ander zie je op Instagram. Heidi stapt uit haar boek en wordt online influencer!Het Astronautje (4+)
Wat moet je allemaal kunnen en durven om astronaut te worden? Kinderen maken in deze voorstelling, met de stem van André Kuipers, kennis met ruimtevaart.

Sesamstraat live (2+ )
De bewoners van de gezelligste en bekendste straat van Nederland vieren in de kerstvakantie hun 50e verjaardag in het theater. Met knuffelparty na de voorstelling!

MEIS! (6+)
Een klein meisje moet zichzelf zien te redden in een bos vol dieren die kunnen praten! Wie kun je vertrouwen en wat zijn de regels van het bos? Het avontuur van haar leven!Jabber (6+)
Deze gezongen opera gaat over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan, maar wel kan begrijpen; jabbertalk. Winnaar Zilveren Krekel 2019!

Acrobuffos (6+)
Vliegende paraplu's, giga-vliegers en levensgrote ballonnen laten je lachen en doen je versteld staan. Kom kijken naar een bijzondere combinatie van beeldhouwkunst en circus.

Sticks (4+)
Slagwerkgroep Percossa laat je horen hoe je muziek kunt maken zonder instrumenten en kunt praten zonder een woord te zeggen. Wat hoor je? Gaaf percussieconcert!Back to Oz (8+)
Een swingende band, live-videobeelden en goede acteurs! Ga met Doortje mee op avontuur in de onvoorspelbare wereld van OZ. Het bekende verhaal in een nieuw jasje!

Klassiek met kids
Voor deze serie is een selectie gemaakt van 4 gave, klassieke stukken waarvan zowel kinderen als hun (groot)ouders zullen genieten. Profiteer van de speciale serieprijs!

Doornroosje (4+)
Het prinsesje Doornroosje, haar peetmoeders en de gemene tovenares Fien komen in de herfstvakantie naar Stadsschouwburg Velsen. Kom je kijken naar dit mooie sprookje?Voorleesfeest (5+)
Dieuwertje Blok en andere Haarlemmers lezen jonge kinderen voor op hele bijzondere plekken in de Stadsschouwburg. Voor grotere kinderen is er een leuke theaterworkshop.

Rovers (4+)
De rovers wonen in een donkere wereld, zonder kleur. Ze zijn vastbesloten om meer kleur in ieders leven te brengen! Een voorstelling zónder tekst maar mét muziek.

Ruimtevlucht (8+)
Deze bijzondere, muzikale voorstelling voor jong en oud geeft je stof tot nadenken... kom wat eerder naar de Toneelschuur om in een echt ruimteschip te kijken!Verhalenhuis Haarlem
Het jeugdprogramma van Verhalenhuis Haarlem staat bómmetjevol voorstellingen en verhalen. Ze trappen het seizoen af met de gratis voorstelling 'Pannenkoeken uit Syrië' en 2 leuke voorstellingen in de Kinderboekenweek.

NIEUW in Theater Elswout
Tante Jewel, de Antilliaanse tante van verteller Wijnand Stomp, maakt van het bekende sprookje 'Belle en het Beest' een mooie Caribische vertolking. Daarnaast staat er nog veel meer leuks op de agenda van Theater Elswout! Klassieke korting op muziek
Klassieke muziek leuk voor kinderen? Met het lidmaatschap Entrée Junior zeker! Je ontvangt kortingen op kinderconcerten en uitnodigingen voor unieke events in het Concertgebouw in Amsterdam. Ontdek samen de wondere wereld van klassieke muziek! Check snel je voordeel!

Meer familievoorstellingen
Stadsschouwburg Haarlem, de Philharmonie en de Toneelschuur zorgen zoals ieder jaar voor een fantastisch theaterprogramma voor jeugd. Alle voorstellingen van het komende seizoen staan gebundeld in een brochure; maar natuurlijk ook op de online agenda!