Haarlemse Kleurplaten

7 januari 2021
Voor een lekker rustig momentje met je kleurtjes en een mooie plaat!

Corona- Thuisblijfkleurplaten Eric Coolen

De Haarlemse tekenaar Eric Coolen ontwierp een aantal prachtige kleurplaten, die ook nog eens op een grappige manier verwijzen naar het coronavirus. Voor Koningsdag 2021 maakte hij ook weer een geweldige! Download 'm hier. 


Frans Hals Schuttersstuk

Nu jij niet naar alle Schuttersstukken kunt komen kijken, komen de schutters naar jou! Want met deze kleurplaat haal je een stukje museum in huis. Dit schuttersstuk wordt ook wel ‘De Magere Compagnie’ genoemd en hangt normaal in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Frans Hals heeft het tijdelijk te leen waardoor nu alle schuttersstukken van Frans Hals bij elkaar te zien zijn. Download de kleurplaat van het schuttersstuk



Teylers museum

Het museum van de verwondering, zoals dit oudste museum van Nederland ook wel wordt genoemd, heeft een aantal mooie kleurplaten, waaronder één met dino's in de mooie ovale zaal! 
Download kleurplaten van het Teylers museum 



Toneel- en Filmschuur

We gaan een tijdje niet naar de 'Schuur voor leuke voorstellingen en films, je kunt 'm nu wel inkleuren! Gebruik al je fantasie; welke films worden er op de gevel allemaal aangekondigd?
Download de kleurplaat van de Toneel- en Filmschuur hier 



Beer met emoties

Kinderen vinden het niet altijd makkelijk om over hun emoties te praten. Daarom maakte de Haarlemse Mandy, schrijfster van het emotieboek 'Daantje het Vulkaantje', 4 kleurplaten van beer die verschillende emoties laat zien. Tijdens het kleuren kun je je kind vragen stellen, op de site worden enkele voorbeeldvragen gesteld waarmee je makkelijker met je kind over emoties kunt praten. Download en print de vier kleurplaten van Beer 



En natuurlijk... de Kidsproof kleurplaat!

En tot slot.. de allerleukste ;-)
Download de Kidsproof Kleurplaat