Haarlemse Kleurplaten

1 april 2020
Voor een lekker rustig momentje met je kleurtjes en een mooie plaat!

Teylers museum

Het museum van de verwondering, zoals dit oudste museum van Nederland ook wel wordt genoemd, heeft een aantal mooie kleurplaten, waaronder één met dino's in de mooie ovale zaal! 
Download kleurplaten van het Teylers museum 
Corona- Thuisblijfkleurplaten Eric Coolen

De Haarlemse tekenaar Eric Coolen ontwierp een aantal prachtige kleurplaten, die ook nog eens op een grappige manier verwijzen naar het coronavirus. Zo vecht het Haarlemse icoon Kenau tegen het virus en niest Loutje (Laurens Janszoon Coster) in zijn elleboog! Ook leuk voor volwassenen en ook van andere steden (IJmuiden, Zandvoort, Alkmaar, Rotterdam etc) te krijgen, dus ook leuk om op te sturen! Eric verbindt er ook nog een winactie aan; maak kans op een verrassingspakket!
Download de corona thuisblijfkleurplaten van Eric CoolenToneel- en Filmschuur

We gaan een tijdje niet naar de 'Schuur voor leuke voorstellingen en films, je kunt 'm nu wel inkleuren! Gebruik al je fantasie; welke films worden er op de gevel allemaal aangekondigd?
Download de kleurplaat van de Toneel- en Filmschuur hier Beer met emoties

Kinderen vinden het niet altijd makkelijk om over hun emoties te praten. Daarom maakte de Haarlemse Mandy, schrijfster van het emotieboek 'Daantje het Vulkaantje', 4 kleurplaten van beer die verschillende emoties laat zien. Tijdens het kleuren kun je je kind vragen stellen, op de site worden enkele voorbeeldvragen gesteld waarmee je makkelijker met je kind over emoties kunt praten. Download en print de vier kleurplaten van Beer Persoonijk; mandala's en kleurplaten van Spruit Studio

Een mooi, heel kadootje voor een jarige Jop of gewoon een kind dat je lief vindt en wilt verrassen: een persoonlijke mandala of kleurplaat van Spruit Studio! Geef de naam van het kind door en de hobby, Annemarie maakt er iets moois van en stuurt het je per mail. Een ontwerp voor een persoonlijke kleurplaat kost €5 en is daarna onbeperkt te printen.
Bestel een kleurplaat van Spruit Studio Kidsproof

En tot slot.. de allerleukste ;-)
Download de Kidsproof Kleurplaat