Door ons getest: XT luis

17 augustus 2020
Hebben we hét wondermiddel ter voorkoming én ter genezing van luizen gevonden? Dát zou toch geweldig zijn nu de scholen, kinderfeestjes en logeerpartijen weer beginnen! Lees onze test ervaringen!
XT luis Once en XT luis Protect & Go
🎼 'Ik heb een feestje op mijn hoofd, ik heb een feestje in mijn haar, daar vieren 100 beestjes het partijtje van het jaar’ - Kinderen voor Kinderen- 

BINGO! De zomervakantie begon voor ons met jeuk op het hoofd... nog net in de laatste schoolweek heeft een familietje van die vervelende kriebelbeestjes nog het hoofd van mijn dochter weten te bereiken. Gelúkkig had XT luis mij, een paar Kidsproof collega's én een aantal Kidsproof volgers een paar flacons preventieve spray; XT luis Protect & Go en de eenmalige behandeling (gel); XT luis Once toegestuurd om te testen. Beide producten zijn vegan en pesticidenvrij.


XT luis Once 

XT luis Once doodt hoofdluis en eitjes in slechts één behandeling van 15 minuten. De 2 componenten formule van XT luis Once bestaat uit twee zeer effectief samenwerkende stoffen: Penetrol en Dimeticon. Penetrol (een olie) opent de eitjes van de luizen, zodat de welbekende stof Dimeticon kan binnendringen en de eitjes vernietigt voordat ze uitkomen. Dimeticon doodt niet alleen de eitjes, maar ook de luizen. Dubbel grondig en veilig in gebruik.Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen is er ook een preventief product:

XT luis PROTECT & GO
XT luis Protect & Go is een gemakkelijk aan te brengen spray (op waterbasis) die beschermt tegen hoofdluis en helpt besmetting te voorkomen. Het product is op waterbasis samengesteld en daardoor huidvriendelijk en verzorgend. Door regelmatig gebruik van XT luis Protect & Go kan ieder kind beschermd worden tegen hoofdluis. Dat betekent feestjes en logeerpartijen zonder kopzorgen!Voor Protect & Go was ík helaas dus al te laat, maar de Once is me goed bevallen!

Mijn ervaring met XT luis Once:
- Het is gemakkelijk aan te brengen 
- Het ruikt aangenaam (vonden ook de kinderen)
- Na het uitspoelen en daarna wassen met shampoo blijft het haar, in tegenstelling tot na gebruik van sommige andere producten, niet vet.
- De volwassen luizen die ik uit het haar haalde waren dood en de neten makkelijk te verwijderen. 

Enkele Kidsproof collega's en volgers van Kidsproof gebruikten de laatste weken voor de schoolvakantie de preventieve Protect & Go spray van XT luis. Eén van de reacties' ‘Wat een uitkomst dit! Ik wist niet dat een preventieve spray bestond. Dit gaat ons een hoop ellende besparen’

Onze ervaringen met Protect & Go:

- Makkelijk en snel aan te brengen door de handige spray
- De geur is lekker neutraal
- De gebruiksaanwijzing is heel duidelijk, en fijn dat het ook gewoon op het flesje staat
- Het maakt het haar lekker zacht, werkt dus na wassen met shampoo ook als een antiklit
- Fijn dat je het zowel op nat als op droog haar kunt gebruiken
- Het haar wordt er niet vet of plakkerig van 

'De laatste weken voor de schoolvakantie is het altijd op de valreep nog raak; weer luizenplaag in onze klas! Wij hebben de spray gebruikt en zijn de luizendans ontsprongen'.Eindoordeel; wij zijn fan!
Wil jij snel en makkelijke van luizen en neten af, of voorkomen dat deze mee naar huis komen? Wij raden dit product van harte aan! De producten van XT luis zijn o.a. bij Etos te verkrijgen. 

PS: Leuke luizenmoeder- actie van XT luis!
Ben jij ook altijd zo blij met die Luizenmoeders (en vaders) die op school de edele taak op zich nemen om regelmatig alle koppies te checken op luizen en neten? XT luis zet ze graag in het zonnetje! Nomineer jouw favoriete luizenpluismoeder / vader, deze maakt kans op een heerlijk verwenpakket! 

Naar de website