De Nationale Voorleesdagen

21 januari 2021
Wat is het en wat kunnen we doen; De Nationale Voorleesdagen 2021!
De Nationale Voorleesdagen 2021

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en hebben als doel het voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd te bevorderen. Voorlezen heeft veel voordelen, waaronder een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Veel doen dus! 


Voorgelezen worden door een echte prinses

Vaak lees je OVER prinsessen, maar ben je wel eens voorgelezen DOOR een échte prinses? 
Fenna had hoog bezoek! H.K.H. Prinses Laurentien kwam langs om voor te lezen! Met de komst van de prinses is in 2021 de aftrap gegeven voor De Nationale Voorleesdagen. Luister je mee?



Voorleesactiviteiten in Haarlem 

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland zorgt ervoor dat ook tijdens een lockdown de kinderen in en om Haarlem niet vergeten worden. Zij organiseerden een wedstrijd, plaatsten op hun website mooie kleurplaten van 'Coco kan het'; het 'Prentenboek van het jaar 2021 -' en geven tips waarmee je het voorlezen nóg leuker kunt maken. Klik door naar de website van de Bibliotheek.

Koop een mooi voorleesboek - koop lokaal!

Heb je nu helemaal zin gekregen om je kind meer voor te gaan lezen? Dat begint bij het aanschaffen van een mooi boek. Zéker in deze tijd hopen we dat je, mocht je een boek willen kopen, dat wilt doen bij een lokale boekhandel. 'Maar die zijn toch dicht?' horen we je vragen... maar gelukkig zijn zij je nog steeds graag van dienst!

Kiekeboek geeft op de website fijne boekentips en staat telefonisch of per mail voor je klaar om je te adviseren over een mooi voorleesboek. Heb je een keus gemaakt? De verkoopsters komen -op de fiets en geheel kosteloos- je bestelde boek bezorgen! Leuk; Van het boek 'Coco kan het' heeft Kiekeboek ook vertelplaten in het assortiment!

Ook Boekhandel De Vries Van Stockum voorziet je graag van boeken en advies. Zij hebben een handige online chatservice op de website waar een medewerker je graag van advies voorziet, maar bellen, mailen en zelfs whats appen kan ook!

Veel voorleesplezier!


TIP
Voorlezen is één van de dingen die tijdens de lockdown natuurlijk gewoon nog kunnen... maar wist je dat er eigenlijk nog veel meer leuke activiteiten gewoon door kunnen gaan tijdens een lockdown? Lees het hier!