Nationale ZwemChallenge

10 mei 2019
Fijn, zwemdiploma's op zak! Maar... kunnen je kids enige tijd later nog wel zo goed zwemmen? Doe de test met de Nationale ZwemChallenge!

Waterratten

Kinderen in Nederland zijn over het algemeen dol op zwemmen. Er is altijd wel natuurwater in de buurt en zo niet dan zoeken we een zwembad op. Ook op vakantie zijn kinderen al snel tevreden als er een zwembad in de buurt is. Wij vinden het dan ook heel normaal dat onze kinderen op zwemles gaan en hun A, B en als het goed is ook hun C- diploma behalen. De Nationale Raad Zwemvaardigheid houdt toezicht op de kwaliteit van zwemlessen en het afzwemmen. Je mag er dus ook vanuit gaan dat kinderen die de Nationale Zwemdiploma's, het Zwem-ABC, hebben gehaald echt goed kunnen zwemmen.

Eyeopener: zwemmen kun je leren én vérleren!

Maar... wist jij dat kinderen het zwemmen eigenlijk best snel kunnen verleren als zij niet genoeg blijven oefenen? Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de kinderen die een tijd na het behalen van hun B- diploma getest werden niet meer voldeden aan de eisen die voor dat diploma gelden! Wil jij weten hoe het er met de zwemvaardigheid van jouw kind voor staat? Doe dan mee aan de Nationale ZwemChallenge!
De Nationale ZwemChallenge

Is jouw borstcrawl nog top? Durf jij met schoenen aan? Hoe cool ben jij in koud water? Doe de test! 

Daag jezelf, je kids, en de vriendjes, neefjes, nichtjes en buurkinderen van je kids uit! De Nationale ZwemChallenge bestaat uit twee delen; een SurvivalChallenge (gekleed) en een FunChallenge (in badkleding). Je legt het uitdagende en leuke parcours af in het zwembad. Het uitgangspunt is dat je gecheckt wordt op diverse onderdelen van de Nationale Norm Zwemveiligheid (= het Nationaal Zwemdiploma C). Wees gerust; je hoeft je zwemdiploma's niet in te leveren als je niet voldoet aan de norm, maar je krijgt wel een paar nuttige adviezen mee! 

Kijk op de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid in welk zwembad in de buurt je mee kan doen aan de Nationale ZwemChallenge. Heb je meegedaan? Registreer je dan op de site, je kunt leuke prijzen winnen!Lees ook:

- Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar bij heel jonge kinderen ook in een klein laagje water. De Nationale Raad Zwemveiligheid geeft ouders van jonge kinderen belangrijke tips ter bevordering van veiligheid in en om water.
- De zomer komt er aan, we gaan weer vaker zwemmen. Neem een paar minuten om deze tips ter voorkoming van verdrinking te lezen!