Coronaproof Sinterklaas vieren

5 november 2020
Sinterklaas moet zich ook aan maatregelen houden, hij mag zijn verjaardag dus niet zo groots vieren als normaal. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om ook thuis coronaproof Sinterklaasfeest te vieren. Lees mee!
Sinterklaastips- Coronaproof Pakjesavond
Aftellen tot pakjesavond

1.
Nog hoeveel nachtjes slapen? Kunnen jouw kinderen niet wachten tot dat die zak vol cadeautjes voor de deur staat? Een aftelkalender is een leuke manier om samen naar 5 december toe te leven. Je kunt ‘m zelf knutselen of ons Kidsproof voorbeeld uitprinten.

2.
Het Natuur Speeleiland Haarlem staat deze maand in het teken van Sinterklaas; het is het 'Eiland van Sinterklaas'! Tóch nog een leuk Sinterklaas-uitje dus! Er zijn een hoop hulppietjes nodig, dus meld je aan en kom gezellig langs!

3.
 Bereid je vast voor op een verrassende Sinterklaasavond; nodig de Pietjes on Tour alvast uit zodat je zeker weet dat ze tijd voor jullie straat vrijmaken! 

4.
Bedenk jullie eigen regels op het bekende sinterklaasdobbelspel. Wat gebeurt er als je zes gooit? En wanneer mag je een cadeautje uitpakken? Je kunt ons voorbeeld gebruiken! 

5. Help de Sint een handje met het verzamelen van speelgoed. In de kast ligt vast nog speelgoed waar de kinderen niet meer mee spelen. Zoek het samen uit en breng alles wat over is naar de kringloopwinkel of de speelgoedbank.

6. We kunnen Sinterklaas om TV zien bij het Sinterklaasjournaal, maar soms zien we de Sint liever analoog. Haal dat leuke boek met sinterklaasverhalen weer eens uit de kast en lees elkaar voor. Én zodra de theaters weer open mogen heeft Kindertheater de Toverknol een grappige Sint voorstelling op de planken! Coronaproof Pakjesavond vieren

Het is 5 december: sinterklaasavond. Dit jaar kunnen we de verjaardag van Sinterklaas helaas niet groots vieren met familie en vriendenMet deze tips voor pakjesavond maak je er thuis een tóch een geweldig sinterklaasfeest van met het gezin. 

1.
Maak samen een doorgeef surprise voor een speciaal iemand. Maak één grote doos en stop daar een rijmpje en verrassing in, daarna geef je de doos door aan persoon 2. Ook die stopt er weer een cadeautje bij. Vervolgens gaat de doos naar persoon 3… enzovoorts. Op 5 december mag de surprise uitgepakt worden.

2. Spreek gedichtjes in voor iedereen die er niet bij kan zijn op pakjesavond. Stuur het filmpje op 5 december door als verrassing.

3. Stuur familie of vrienden een sinterklaasverrassing en gedicht via de post om open te maken tijdens sinterklaasavond.

4. Organiseer een Sinterklaas drive-thru. Als Sinterklaas de zak bezorgd heeft, kunnen alle vrienden en familie in de auto langsrijden om hun cadeautjes op te halen.5. Daar wordt aan de deur geklopt! Vul een zakje met (zelfgemaakte) cadeautjes voor je buren, familie of andere lieve mensen. Bons hard op de deur, laat het zakje achter en kruip zelf achter een bosje om te zien hoe ze reageren.

6. Nodig Sinterklaas uit om op 5 december te (video)bellen. Hoe kan je Sinterklaas uitnodigen? Gewoon met een briefje in je schoen natuurlijk!

7. Deze tip is voor Piet: verstop dit jaar alle cadeautjes door het huis, en maak er een pakjesspeurtocht van.
8. Nomineer elkaar voor grappige sinterklaasuitdagingen op 5 december. Bijvoorbeeld de hoogste toren bouwen van kruidnoten, een filmpje maken als je een sinterklaasliedje zingt… Als de opdracht goed voltooid is, mag je iemand anders nomineren.

9. Leuk! Trek digitaal lootjes en bezorg de surprise op 5 december bij elkaar voor de deur.

10. Bezorg op sinterklaasavond een zelfgemaakte sinterklaasslinger bij opa en oma. Zo hebben zij ook een beetje feest in huis.

11. Ook leuk: bak zelf lekkere kruidnoten en breng zakjes rond bij jouw favoriete mensen.
12. Vraag Sint en Piet om een videoboodschap in te spreken voor de kinderen en speel deze af op pakjesavond. Je kunt dit zelfs online bestellen!

13. Oeps, Piet heeft er een zooitje van gemaakt. De pakjes zijn verstopt in huis, maar Piet heeft de verkeerde aanwijzingen bezorgd. De aanwijzingen zijn verwisseld met die van een ander gezin. Via videobellen kunnen jullie tóch de juiste hints uitwisselen.

14. Laat een speciaal sinterklaasmenu bezorgen door een lokale eetgelegenheid. Makkelijk en lekker!

15. Haal de meeste gekke kruidnootsmaken in huis en hou een kruidnotenproeverij op 5 december. Als je de smaak goed gokt, mag je een cadeautje uitpakken.16. Als je nog wat kruidnoten overhoudt, kun je er een lekkere pepernotentaart van bakken!

17. Organiseer een pietendisco voor het gezin. Wie kan het gekste dansen en springen?

18. Zijn de kinderen al wat ouder? Trek lootjes met je eigen gezin en maak een surprise voor elkaar met een klein cadeautje erin.

19. Laat de kinderen zichtzelf verkleden als Sinterklaas of Piet en een zelfbedacht toneelstuk opvoeren op 5 december. Leuk om te filmen voor opa en oma!

20. Of hou gewoon een sinterklaasfilm marathon! Lekker met zijn allen op de bank onder een dekentje.
Fijn Sinterklaasfeest!

Op 14 november 2020 is de intocht van Sinterklaas in Nederland. Helaas gaan de intochten in Haarlem, Overveen, Zandvoort, IJmuiden, Heemstede etc. dit jaar niet door in verband met corona. Gelukkig kun je ook thuis helemaal in de Sinterklaasstemming komen met de kinderen. Jullie kunnen knutselen voor de Goedheiligman, brieven schrijven aan Sinterklaas of thuis een pietenparcours uitzetten. En vergeet natuurlijk niet je schoen te zetten, want de Sint en zijn Pieten komen natuurlijk wel langs om ‘m te vullen. Zo maken we van deze Sinterklaasperiode in Haarlem e.o. weer een gezellige periode! 

Vieren jullie de verjaardag van Sinterklaas ook elk jaar op 5 december? Dit jaar vieren we sinterklaasavond alleen met het gezin, zonder familie en vrienden. Super jammer! Maar met deze tips wordt het toch een coronaproof feestje als jullie de zak van Sinterklaas uitpakken. Lees hier onze tips voor een coronaproof pakjesavond. Met leuke activiteiten om op 5 december te doen en speciale spelletjes voor het uitpakken van cadeautjes. Veel plezier op pakjesavond!