Sleeën zonder slee: 8 tips voor alternatieven

25 januari 2021
Gaat het eindelijk sneeuwen, zijn de winkels dicht! Heb je geen slee? Geen paniek! Met deze huis-tuin-en keukenmaterialen glijden je kinderen straks gewoon zonder slee van die heuvel!
Zo maak je zelf een slee
1. Een oude wasmand is de perfecte maat voor een kind en glijdt bovendien als een malle. Touwtje eraan en je kunt ‘m ook gebruiken tijdens een wandeling door de sneeuw.

2. Ligt er op zolder nog een koffer die zijn beste tijd wel heeft gehad? Koffers met een gladde buitenkant werken ook wonderbaarlijk goed als slee.

3. We hebben allemaal wel een flinke plastic shopper in de kast. Bind aan één van de hengsels een koord en gebruik ‘m als trekslee voor je peuter.

4. Ook op een simpele vuilniszak bedwingen je kinderen menig sneeuwheuvel. Zitten en glijden maar.

5. Hopelijk heb je het oud-papier nog niet weggebracht. Op een stevig stuk karton maak je namelijk ook flink vaart in de sneeuw. Wel even goed inpakken met ducttape, anders houdt deze slee het niet lang vol.



6. Voor de kleine kontjes: op een plastic frisbee kun je ook prima glijden.

7. Eerlijk, we hebben het nog niet getest. En we weten ook niet of ie heel blijft. Maar een potje sleeën kan vast ook op een zwemband, luchtbed of opblaasbare flamingo.

8. En als laatste: gebruik dat bodyboard dit keer niet in de zee, maar in de sneeuw.

Veel sneeuwplezier!

- Je kunt in de sneeuw meer dan sleeën alleen; wat dacht je van deze spelletjes?
- Wat zijn de fijnste plekken om te sleeën in en om Haarlem? Lees het hier!
- Wil je wél goed voorbereid zijn voor de volgende sneeuwstorm? Bekijk hier de Top 10 sleeën van dit moment!