Griezelen in het Spookhuis!

23 november 2019
Een spookhuis in Haarlem? Ja dus! Tijdelijk, in het voormalig abbatoir. Dát moesten wij testen; is het Kidsproof?
We vonden het best spannend klinken, een spookhuis is een oud slachthuis! Het is er maar tijdelijk, dus we wilden zeker weten dat we het niet zouden missen. Eerst maar even zelf testen voordat wij met onze kinderen gaan; is het Kidsproof? Wat vonden we ervan? Lees het hier en bekijk dan het filmpje voor een indruk!

De organisatoren noemen het zelf; 'een kunstzinnige ode aan het pand'. Daar kunnen wij helemaal in komen! Super gaaf om eens in een dergelijk pand te komen en de installaties zijn prachtig gemaakt en passen bij de sfeer van het pand. Dat maakt het tegelijk ook wat luguber; het pand is een voormalig Slachthuis; de werken, video's en installaties passen bij de sfeer van zo'n pand. Niet bloederig hoor, wel een beetje 'creepy'.

Goed te weten; In het treintje dat je in een klein kwartiertje door het spookhuis rijdt wordt je verzocht als volwassene alleen op een bankje plaats te nemen, op een bankje is wel plaats voor een volwassene met een kind.

Je kent dat wel; dat gevoel dat er elk moment iets kan gebeuren dat je niet verwacht,  waardoor je hart vol spanning in je keel klopt... wat dat betreft konden we na afloop weer rustig ademhalen, dat viel mee! Er lopen acteurs rond maar die rennen niet achter je aan en springen niet steeds onderwachts uit hoekjes en gaatjes.

Vinden wij het Kidsproof? 
Ieder kind is anders. Als ik mijn eigen kinderen als referentie gebruik denk ik dat mijn 8- jarige zoon dit geweldig zal vinden maar mijn schrikachtige 10- jarige dochter zal het toch te spannend vinden. Adviesleeftijd van de organisatie is 8+. Houd dat en het karakter van je kind in je achterhoofd en bekijk het fimpje om een indruk te krijgen. Als je een beetje een stoer kind hebt; zéker doen, het is heel bijzonder!Praktische info:

Adres
Oorkondelaan 3
2033 MN Haarlem

Openingstijden
Iedere zaterdag en zondag in de periode van 1 november 2019 tot en met 5 januari 2020.
In de kerstvakantie ook op donderdag en vrijdag (26 en 27 december 2019 en 2 en 3 januari 2020).
Van 14 uur tot 18 uur vertrekt er circa ieder kwartier een ritje door het spookhuis.

Entree
€8 per persoon, met Haarlempas, Zandvoortpas of Stadspas: €4 per persoon.
Kinderen tot 16 jaar: €4
Reserveren kan via deze website of koop een kaartje aan de kassa (alleen PIN)

Meer info vind je op de website