15 Dingen waar kinderen lang mee bezig zijn!

6 oktober 2020
De weekendkrant en je net gezette latte wachten op je... maar de kinderen vervelen zich. Niet nodig; geef ze deze lijst en ze zijn de rest van de dag bezig!
Ok, een kleine disclaimer vooraf is wel op z'n plaats; jongere kinderen moeten misschien voor enkele van deze tips een beetje op weg geholpen worden. Oudere kinderen kunnen het vast zelf uitvogelen!

1.
 Laat de kinderen zelf een escaperoom maken én daarna natuurlijk uitproberen. Het Klokhuis heeft hiervoor een handige masterclass online staan.

2. Speel memory maar dan met de gezichten van je lieve familie en vrienden. Zoek van elk persoon een leuke foto en print deze 2x. Plak alle foto's op papieren of kartonnen kaartjes en klaar is kees! Je heb je eigen memoryspel. Vergeet het spel niet gelijk uit te testen vanavond.

3. Ga aan de slag met stop motion filmpjes. Dat zijn filmpjes die helemaal zijn opgebouwd uit foto's. Je plakt een heleboel foto's achter elkaar die steeds maar een klein beetje van elkaar verschillen. Laat bijvoorbeeld een legomannetje op elke foto een nieuw stapje zetten. Met alle beelden achter elkaar lijkt het net alsof het mannetje tot leven komt.

4. We kennen allemaal de kettingreactie die je kunt maken met dominosteentjes. Maar dat kan nog veel spannender! Denk aan een ventilator die het steentje omblaast of een knikker die gaat rollen. Hier vind je een aantal handige tips.

5. 
Zitten jullie ook elke week weer klaar? Nederland, jong en oud, is in de ban van het nieuwe tvprogramma Lego masters. Hoe leuk om de kinderen thuis uit te dagen om een Lego kunstwerk te maken! Geef jouw kleine Lego master een plaatje van een dier dat met steentjes nagemaakt moet worden. Wij hebben de toekan alvast getest.6. Aan de slag met klei of brooddeeg. Met 2 delen bloem, 1 deel zout, 1 deel water en wat olie maak je het. Maak er bijvoorbeeld etters van voor op de slaapkamerdeur, versierde onderzetters of een plantenpotje.

7. Ken je het concept mysterybox al? Een doos vol met verrassingen. Hoe leuk om zo’n box te vullen voor opa & oma en daarna af te geven. Vul het met al het moois dat je hebt geknutseld en laat een hint achter zodat ze kunnen raden van wie ze de doos gekregen hebben...

8. Hou een schuim- en bellenblaasparty in de tuin. Knip de onderkant van een petfles eraf en doe er een katoenen sportsok eroverheen. Vul daarna een bak met water en afwasmiddel. Als je de onderkant van de fles, met sok, in de bak doopt en door de fleshals blaast krijg je het mooiste schuim.

9. Bouw binnen of buiten een spannende knikkerbaan met WC-rollen en karton. 

10. Als je af en toe iets online bestelt stapelen de grote dozen zich al snel op. Ideaal om een coole tv van te knutselen. Tip: maak een opening voor je hoofd aan de onderkant van de kartonnen tv. Zo lijkt het net alsof je op tv bent! Of tover opa en oma op tv door de tablet er in te zetten terwijl je videobelt.11. Maak van het buitenspelen met vriendjes een grote uitdaging! Laat de kinderen vooraf een doeboekje knutselen met challenges en missies om buiten uit te voeren. En verzin natuurlijk een leuke prijs voor als alles gelukt is.

12. Zijn jouw kinderen ook fan van Youtuber Bibi? Zij deed deze leuke 24-uur challenge waarbij de kinderen 24 uur moeten overleven in hun slaapkamer. Dat is pas lekker rustig voor jou!

13. Is dit de neus van oma of de hand van papa? Heb je wel eens je eigen familie in bij elkaar gepuzzeld? Bij Smartphoto kun je een gave gepersonaliseerde puzzel laten drukken. Zo komt de familie toch bij elkaar in deze gekke tijden.

14. Bouw een hut of tent in de tuin of woonkamer. Dat kan met karton, doeken, kleden, takken en alle andere handige dingen die je kunt vinden. Als het bouwsel af is kunnen de kinderen er nog uren in spelen.

15. Zet een nerfparcours uit door het huis en de tuin. Maak 'm extra uitdagend zodat ze er een tijdje zoet mee zijn ;) Teken of plak bijvoorbeeld doelwitten op de muur, zet playmobil poppetjes op gekke plekken neer én laat de kinderen schieten op één been of met één oog dicht.

Veel plezier!