20x Zomervakantie uitjes in Haarlem e.o.

7 juli 2022
Zomervakantie: tijd om leuke dingen te doen met je kind! Of is je kind wel vrij maar jij niet? Kies dan een leuke zomervakantie-activiteit voor je kind in en om Haarlem!
Zomervakantie tips, uitjes, activiteiten met kinderen in en om Haarlem

Voorstellingen en Films voor kinderen in de zomervakantie in Haarlem e.o.

Een leuke voorstelling zien samen met je kind is altijd leuk, en extra bijzonder als je deze in Openluchttheater Caprera ziet! Deze zomervakantie zijn er 4 leuke voorstellingen voor het hele gezin. Voor welke reserveren jullie kaartjes?

Er draaien weer te gekke familiefilms bij Kinepolis Haarlem Schalkwijk! Kies de fantastische feel-good film Minions: Hoe Gru Superschurk Werd, het sci-fi actie-avontuur Lightyear, De Allergrootste Slijmfilm of DC League of Super-Pets.

In de zomervakantie zie je ook heel veel leuke kinderfilms bij Pathé Haarlem Centrum! Wie weet kom je mascotte Charlie tegen en kun je met hem op de foto. Je spaart deze zomer ook voor een leuke Charlie knuffel. Vóór de film kun je terecht in de KIDShoek. Daar vind je leuke doe- en kleurplaten en andere activiteiten.Wist je al dat Pathé heerlijke relax-stoelen heeft in elke zaal? 

Het beroemde schilderij van Frans Hals komt tot leven in deze muzikale familievoorstelling over de schilder zelf, zijn zoon én Malle Babbe. Vanaf eind augustus te zien op het voorplein van de Stadsschouwburg! (Lekker buiten dus!)


Naar buiten: Uitdagende zomervakantie-uitjes voor het hele gezin 

Hoe maken dieren een nest of hol? Hoe zorgen plan­ten dat ze niet opgegeten worden? En hoe blijven insecten onzichtbaar voor hun vijanden? Ga de uitdaging aan met de Slimme Rik Challenge van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ontdek hoe slim de natuur is! Er is op verschillende data ook een leuke excursie die op deze challenge aansluit; na-apen uit de natuur!

In de zomervakantie is de midgetgolfbaan in de Haarlemmerhout elke dag van de week geopend! Altijd een leuk uitje met het gezin of om met bevriende gezinnen te doen. Een zomers dagje uit in een mooie groene omgeving! 

Zin om jezelf en je kids een keer uit de dagen deze vakantie? Kom dan met het hele gezin klimmen (er is zelfs al een parcours voor kleuters!) of geef je kind op voor één van de leuke dagkampen in juli bij Klimpark 21 in Nieuw-Vennep!

Een dagje 'kamperen' in je eigen hut deze vakantie? Dat kan; bij Palènpa Park! Huur een kavel en ga met het hele gezin aan de slag. Als de hut eenmaal staat kun je er gezellig in picknicken en tot slot een Archery Tag of Gel Blaster battle doen!

Ooit wel eens een potje 'voet-pool' gespeeld? Het is één van de leuke spellen die je naast voetgolf ook nog kunt spelen bij Midget Voetgolf in Nieuw-Vennep! De hal is in de vakantie elke dag van 12.00- 17.00 uur geopend!

Fijn, een warme dag! Dan wil je zwemmen, spelen, zonnebaden... maar op het strand is het zo druk en de zee is zo zout... Wat dacht je van een plons in een zwemmeertje? Dit zijn de 3 officiële zwemplekken in Spaarnwoude Park!

Stap in een Renault Twizy van Renzy en cruise door de Bollenstreek, langs molens en naar het strand! Per gezin krijg je 2 van die toffe autootjes én walkie talkies mee. Jij stuurt en de kids achterin lossen de 'kraak de code' foto puzzeltocht op.

Wat hebben brandnetels, vale gieren en de kleine panda met elkaar gemeen? Ontdek het tijdens de ARTIS zomerweken! En er is meer. Speur met Artis de Partis, doe mee met kinderyoga en bezoek de Zoomeravonden!

In het LAM museum op het mooie Landgoed Keukenhof in Lisse mist er deze zomer van alles. Overal waar je komt, ontbreekt een cruciaal onderdeel; jouw persoonlijke touch om precies te zijn. Je wordt aan het werk gezet; voeg je eigen idee toe! 

Kinderen blij, jij blij: de leukste uitjes voor kinderen in en om Haarlem

Linnaeushof is in de zomervakantie elke dag geopend. Heerlijk buiten spelen, binnen spelen, met je picknickmand op het veld chillen, een patatje op het terras eten én; verkoeling zoeken in die leuke waterspeeltuin 'de Oase'!

Hutten bouwen, schatten zoeken, nieuwe vrienden maken en vooral níet schoon blijven; een RUIG dag in de duinen is een geweldig avontuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar! Er zijn in de zomervakantie 6 kansen om erbij te zijn, mis het niet!

Knutselen op maandag en bakken op woensdag; deze zomer is er elke week iets leuks te doen bij de Kids & Cake zomerclub! De workshops zijn leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Reserveer per keer, voor alle weken óf de combi 3x knutselen en 3x bakken!

De knutsel-zomerweken van Artwise zijn creatieve wereldreizen. Kinderen komen de mooiste kunstwerken maken met iedere dagen een ander land als thema. Chinese panda's, tie-dye Ibiza- hoedjes, Middellandse zeevissen en zo meer!

Spring een gat in de lucht op de mega airtrampoline, ga het water op met het trekvlot of beklim de nieuwe reuze Klimkaas. Speelpark de Swaan heeft maar liefst 5 speeltuinen én een superleuk Liedjesland!

Kinderen leren in 3 dagen, met 2x per dag 45 minuten les, (beter) skeeleren bij Kras Sport! De lessen vinden plaats op de ijsbaan dus ook met regen kan de les gewoon doorgaan. Je kind wordt op leeftijd en niveau ingedeeld in een passende groep.

In het Frans Hals Museum kunnen kinderen lekker aan de slag met verf en kwast. Onder leiding van een museumdocent maken zij een portret in de stijl van de Meester zelf! Check de data waarop je kind mee kan doen.


Onder de pannen: Kind vrij maar jij niet? Dit is de leukste oplossing!

Welke atleetjes komen er meedoen aan de 2- of 3-daagse sportkampen van Scopo Atletico? Er is een afwisselend programma voor kinderen van 5-9 én voor kids van 10-12 jaar waarbij ze kennis maken met verschillende sporten.

Is de Lego niet aan te slepen bij jullie thuis en wordt er steeds meer uitdaging gezocht in het bouwen Dan zijn de Lego zomerdagen van Young Engineers echt iets voor jouw bouwkampioen! Bouwen, spelen, misschien zelfs programmeren?


En lekker blijven lezen!

Het is zo belangrijk dat kinderen -zeker beginnende lezers- lekker blijven lezen in de vakantie. Het programma 'vakantielezen' helpt daarbij. Is er nog wat extra motivatie nodig? Bij vakantielezen is een mooie prijs te winnen; een tablet! Bibliotheek Zuid-Kennemerland geeft ook nog leuke boekentips voor elk type lezer én heeft een leuke leesbingo gemaakt. Is dat motivatie genoeg?


Nét na de vakantie: Surfana Festival
Houd het vakantiegevoel nog even vast tijdens heerlijke nazomerdagen in de duinen! In september kun je met het hele gezin genieten van 3 dagen met live muziek, (kinder-)workshops, lekker eten, kunst, kamperen én natuurlijk surfen! Naar de website