Openbare BibliotheekTerug naar het overzicht

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling en leuk als je de juiste boeken hebt!
Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft meerdere vestigingen in de regio, er is dus vast een bibliotheek bij jou in de buurt. Zoek je inspiratie voor een leuk boek of wil je oefenen met leren lezen? Moet je voor school aan de slag of wil je nóg meer nieuwe dingen leren? In de bibliotheek vind je alle informatie die voor jou handig is. Als lid kan je altijd artikelen lenen. Wist je al dat lid worden tot 18 jaar gratis is?!

De Jeugdwand

De jeugdwand is een plek waar kinderen gestimuleerd worden om nieuwsgierig te zijn. Open dus gerust alle deurtjes en laatjes. De jeugdwand heeft een vast concept: een boekenplank, de boekentips van kinderen, verrassing in het kastje, de kunstgallerij en de voorleestas. De boeken op de boekenplank staan extra in het zonnetje. Bijvoorbeeld in het teken van de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen of een andere speciale dag. De boeken mag je altijd lenen en mee naar huis nemen.

Lees voor uit de tas

Aan de blauwe lat hangt een voorleestas. Hierin vind je een mooie prentenboek en uitleg- en doe bladen. Ook leuk als je met meerdere kinderen naar de bieb komt. Let op: dit tasje kan je alleen maar in de bieb lezen. Na het lezen kun je het tasje weer terughangen aan de blauwe lat.
 
Benieuwd wat er nog meer te doen is in de bieb? Klik op de roze button voor meer info.

Niks missen van Kidsproof? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden, deze kunnen per vestiging verschillen! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Linnaeushof weer open!

Linnaeushof weer open!

Linnaeushof is een pareltje in onze omgeving! Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties beleef je hier een TOPdag uit voor het hele gezin! Vanaf 29 maart kan er weer elke dag heerlijk worden gespeeld.

Boek online je tickets!