Vakantie bij Frans HalsTerug naar het overzicht

Familiedagen in het Frans Hals Museum met familietours en workshops
Neem je je (groot)ouders mee naar het museum? Kom naar de familiedagen in de herfstvakantie!

Familietours in de herfstvakantie

Waarom is Frans Hals de beroemdste schilder van Haarlem? Waar zit de kat in het poppenhuis? Waar voelde de Antwerpse schilder Jacob Jordaens zich thuis? Op hoeveel manieren schilder je een stad? En welke grapjes maakten kunstenaars vroeger in hun schilderijen? Ga mee op een rondleiding langs hoogtepunten uit de vaste en tijdelijke presentaties, en ontdek het antwoord op al deze vragen!

Herfstvakantieworkshop: De losse toets van Jacob Jordaens en Frans Hals

Kruip in de huid van de Haarlemse en Antwerpse schilders Frans Hals en Jacob Jordaens! Deze schilders waren in hun eigen tijd al beroemd om hun losse ‘toets’ – de manier waarop ze schilderden – en nu nog steeds. Stap achter de schildersezel, pak een penseel en maak zelf een portret in hun stijl.

Familieboekje

Pak een familieboekje voordat je naar binnen loopt en ontdek samen de tentoonstelling Haarlemse Helden. Andere Meesters. Het boekje staat vol leuke zoek-, kijk- en doe-opdrachten. Of kies met een van de Kunstkijkers langs welke route jij op ontdekking wilt gaan. Wil je bijvoorbeeld meer weten over het gebouw? Of ga je liever op zoek naar de hoogtepunten? De boekjes vind je op het kastje voor de eerste museumzaal.

Poppenhuis

Gluur naar binnen bij het 18e-eeuwse poppenhuis met wel duizend kleine voorwerpjes. In een van de kamers woont zelfs een huisdier. Ontdek jij waar? Het poppenhuis heeft nu nieuwe verlichting waardoor je nog beter naar binnen kunt gluren. Bekijk het hier alvast, maar kom ook zéker eens langs om het in het echt te zien!

Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Herfstvakantie Beleefweek

Herfstvakantie Beleefweek

Van de nieuwe tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’ tot een Paddenstoelenspeurtocht en nog veel meer; tijdens de Beleefweek in Nationaal Park Zuid-Kennemerland bruist het gebied van de leuke, kleinschalige buitenactiviteiten voor het hele gezin!

Ontdek de verborgen natuurschatten!