In de ban van de RiddersTerug naar het overzicht

In deze tentoonstelling vol met ridders, jonkvrouwen en toernooien komen de middeleeuwen tot leven!
In de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage komen de middeleeuwen tot leven. Bewonder deze herfstvakantie Het verhaal van tsaren en ridders wordt verteld aan de hand van ruim 250 objecten!

Weet jij hoe de ridders vroeger leefden en hoe ze eruit zagen? In deze tentoonstelling kom je erachter! Maar liefst 18 volledige, authentieke harnassen en een groot aantal historische wapens en vaandels zijn hier te zien. De climax is de toernooisetting van ridders op modelpaarden. Hoe vet is dat?!

Naast ridders, jongvrouwen en toernooien staat de hoofse liefde centraal. Dit is de in de middeleeuwen veel beschreven hartstocht tussen man en vrouw. Ook rond dit thema zijn een aantal topstukken te zien, zoals een mooi liefdesverhaal uit de 13e eeuw.

Extra leuk: Bewonder nog t/m 24 oktober ook de winnende bouwwerken van de LEGO-wedstrijd in de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. In totaal zijn twaalf winnende creaties te zien, waaronder het imposante bouwwerk White Lion’s Keep, met meer dan 65.000 steentjes, en het indrukwekkende sprookjeskasteel 'Er was eens...' met ruim 30 sprookjes. De bouwwerken hebben een ereplek in de tentoonstelling, uitkijkend over de grote Ridderzaal, en zijn onderdeel van Romanovs in de ban van de ridders.

Speciaal voor gezinnen: Hoorspel en speurtocht Op drakentocht in de riddertijd. Beluister de afleveringen van het hoorspel en maak de opdrachten. Vind jij genoeg draken om weer terug naar de toekomst te reizen?

Deze expositie is de hele herfst te bezoeken met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders of een Hermitage all-in ticket. 

De tentoonstelling is verlengd tot 9 januari 2022

Kom je ook? Klik op de roze button voor meer info!

Tip: meld je aan voor de nieuwsbrief van Kidsproof voor toffe tips!

Hermitage

Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Openingstijden Tot begin 2022
Zie website voor openingstijden
Prijs Tentoonstelling:
Kind (t/m 11 jaar): gratis
Volwassenen: €21,-
All-in
Kind (t/m 11 jaar): gratis
Volwassenen: €27,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Herfstvakantie Beleefweek

Herfstvakantie Beleefweek

Van de nieuwe tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’ tot een Paddenstoelenspeurtocht en nog veel meer; tijdens de Beleefweek in Nationaal Park Zuid-Kennemerland bruist het gebied van de leuke, kleinschalige buitenactiviteiten voor het hele gezin!

Ontdek de verborgen natuurschatten!