icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

In de ban van de RiddersTerug naar het overzicht

In deze tentoonstelling vol met ridders, jonkvrouwen en toernooien komen de middeleeuwen tot leven!
In de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage Amsterdam komen de middeleeuwen tot leven. Het verhaal van tsaren en ridders wordt verteld aan de hand van ruim 250 objecten!

Weet jij hoe de ridders vroeger leefden en hoe ze eruit zagen? In deze tentoonstelling kom je erachter! Maar liefst 18 volledige, authentieke harnassen en een groot aantal historische wapens en vaandels zijn hier te zien. De climax is de toernooisetting van ridders op modelpaarden. Hoe vet is dat?!

Je kunt door deze tentoonstelling wandelen samen met een echte Drakenspeurtocht, een audiotoer met speurboekje waarmee de kinderen spelenderwijs van alles leren over ridders en de middeleeuwen.

Extra leuk: Bewonder ook de winnende bouwwerken van de LEGO-wedstrijd in de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. In totaal zijn twaalf winnende creaties te zien, waaronder het imposante bouwwerk White Lion’s Keep, met meer dan 65.000 steentjes, en het indrukwekkende sprookjeskasteel 'Er was eens...' met ruim 30 sprookjes. De bouwwerken hebben een ereplek in de tentoonstelling, uitkijkend over de grote Ridderzaal, en zijn onderdeel van Romanovs in de ban van de ridders.

Deze expositie is de hele zomer te bezoeken met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders of een Hermitage all-in ticket. 

De tentoonstelling is verlengd tot 9 januari 2022

Kom je ook? Klik op de roze button voor meer info!

Tip: meld je aan voor de nieuwsbrief van Kidsproof voor toffe tips!

Hermitage

Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Openingstijden Tot begin 2022
Zie website voor openingstijden
Prijs Tentoonstelling:
Kind (t/m 11 jaar): gratis
Volwassenen: €21,-
All-in
Kind (t/m 11 jaar): gratis
Volwassenen: €27,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuk: Vakantielezen!

Leuk: Vakantielezen!

De Bibliotheek neemt beginnende lezers mee op een reis langs verschillende leuke opdrachten en spelletjes, met als doel de 'schat' te vinden en daarmee kans te maken op prijzen.

Ga mee op deze reis!