Dolhuys | museum vd geestTerug naar het overzicht

Het Dolhuys in Haarlem; het museum van de psychiatrie. Op zoek naar de grenzen tussen gek en gezond.

Het Dolhuys is het museum van de psychiatrie in Nederland. Je kunt hier de grenzen tussen gek en gezond, normaal en abnormaal op een interactieve en daardoor indrukwekkende manier ervaren. In Het Dolhuys zijn het vooral de patiënten die vertellen wat gekte betekent. Hun verhalen zijn de leidraad geweest in de vormgeving van het museum.

In de vaste presentatie zie je hoe door de jaren heen de psychiatrie en de positie van de patiënt veranderden. Met wisselende presentaties en manifestaties zoomen ze in op actuele maatschappelijke kwesties in de psychiatrie.

Psychiatrie is best een ingewikkeld onderwerp, maar het museum is zeer toegankelijk voor kinderen. Vaak worden er in het Dolhuys extra workshops of activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Als laatste; vergeet niet het vernieuwde museumcafé Thuys te bezoeken. Je kan hier heerlijk lunchen, borrelen en op vrijdag aanschuiven aan de table d’hôtes, waar gastvrouw Sabien een bijzonder vier-gangen-diner serveert. In de zomermaanden is ook het heerlijke terras geopend. Het museumcafé is vrij toegankelijk, ook zonder museumbezoek.

Het Dolhuys

Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
Openingstijden Museum
Maa gesloten
Di t/m vrijdag 10 -17 uur
Zaterdag en zondag van 12 - 17 uur

Café Thuys
Di t/m do 10 - 17 uur
Vrijdag 10 tot 22 uur
Zat-, zon- en feestdagen 11 - 17 uur
Prijs Kinderen t/m 12 jaar gratis, jongeren t/m 18 jaar € 6,- volwassenen € 8,50 65+ € 6,- Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fantastische speeltuin!

Fantastische speeltuin!

Dé plek waar je niet onder het zomervakantiegevoel uit komt, gewoon op fietsafstand!

Lekker eten, drinken, en vooral; héél veel spelen!

Naar dit paradijsje!