Kinderprogramma bij HildeTerug naar het overzicht

Bij Huis van Hilde worden er super veel activiteiten georganiseerd deze zomervakantie!

Van 16 juli t/m 28 augustus wordt er zomervakantie gevierd bij Huis van Hilde! De agenda staat dan ook weer bomvol leuke kinderactiviteiten. Het programma check je hieronder!

Nieuwe tentoonstelling

Onlangs is de nieuwe tentoonstelling Twee werelden in één wrak, fragmenten uit een koloniaal verleden geopend bij Huis van Hilde. De tentoonstelling toont unieke objecten uit een gezonken schip dat onderweg was naar de Nederlandse plantages in Zuid-Amerika. Door de tentoonstelling is ook een speciale kinderlijn verweven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Door te beleven, te kijken, te luisteren en te doen wordt via de kinderlijn een opening geboden samen het gesprek aan te gaan over het slavernijverleden.

Mini-tentoonstelling Playmobil 

In de zomer komt er een Romeins legioen van tientallen Playmobil-poppetjes Huis van Hilde bestormen! Verzin zelf de mooiste verhalen bij de mini-tentoonstelling met diverse Playmobil-bouwwerken uit de Romeinse tijd. Naar de tentoonstelling mag je natuurlijk alleen kijken maar in de zomervakantie kun je óók zelf met Playmobil spelen in het museumcafé!

Kinderrondleidingen 

Deze vakantie worden er verschillende kinderrondleidingen gegeven bij het Huis van Hilde. Daarnaast zijn ook de reguliere rondeidingen leuk voor gezinnen!

ArcheoHotspot

Pak een vergrootglas, pincet of rolmaat en help mee de vondsten uit een beerput te sorteren in de ArcheoHotspot!

Archeolab

Ook het Archeolab is geopend in de zomervakantie. Hier kun je dagelijks terecht om te speuren naar de mooiste vondsten. 

Hildes rondje 

Is het lekker wandelweer? Combineer je bezoek aan Huis van Hilde met een beleveniswandeling van ongeveer drie kilometer door de omgeving van Huis van Hilde. Beklim de Papenberg, ontdek de geheimzinnige kunstbunker, aai de dieren van ‘t Dierenduintje en beantwoord ondertussen de vragen. De plattegrond voor Hildes rondje kun je ophalen bij Huis van Hilde.

Voor meer informatie over het zomervakantie-programma bij Huis van Hilde, klik je op de roze button.

Huis van Hilde

Westerplein 6
1901 NA Castricum
Openingstijden Kijk voor de actuele openingstijden op de website via de roze button. Prijs Kijk voor de actuele tarieven op de website via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

20X Zomervakantie in en om Haarlem

20X Zomervakantie in en om Haarlem

Leuke uitjes met het hele gezin of een onvergetelijke vakantiedag voor je kind terwijl jij aan het werk bent; er is zat te doen in onze regio deze zomervakantie!

Lees alle tips