Rijksmuseum FamiliemaandTerug naar het overzicht

Het is Familiemaand in het Rijksmuseum! Met dagelijks te gekke & grappige activiteiten voor families!
De maand oktober is Familiemaand bij het Rijksmuseum! Edson da Graça (presentator van Willem Wever) heeft geholpen het programma samen te stellen. Dat wordt dus een groot, leuk feest voor families!

Programma
  • Bouw-kunst Edson gaat je aan het werk zetten. Met (bouw)kunst uit het museum als inspiratie ga je aan de slag met verrassende materialen en maak je je eigen 3D-kunstwerk.
  • Edson’s Teken-challenge ssst, heel goed luisteren! Kruip achter een ezel en luister naar wat Edson voor jou beschrijft! Teken wat je hoort, en ga daarna op zoek. Kun jij het juiste schilderij vinden?
  • Help de muziek is zoek 'Help! De muziek is zoek' is een vrolijke theatrale rondleiding voor families met kinderen van 4 - 7 jaar
  • Open atelier in de Teekenschool. Een 4-uur durende workshop voor alleen kinderen (8+). Kunnen de ouders zelf het museum in!
  • Wild kijken De routeaanwijzingen uit de tas leiden je door de zalen. Met de kijk- en tekenopdrachten ontdek je de gekste details.
  • Snapguide Met NikkieTutorials, Rafael van der Vaart, Ronnie Flex, Mertabi, Teske, Jiami, Defano of Furtjuh het museum door? Met SnapGuide bepaal jezelf wie je rondleidt. 
  • Het familiespel 7+ speel het digitale familiespel. In één uur ontrafel je samen acht bijzondere geheimen.
  • Masterclass Portretkunst met Iriée Zamblé (23 oktober) In deze masterclass leer je hoe je verhalen kunt vertellen met portretten.
  • Magische verhalen met Magic Nape (31 oktober) Laat jezelf betoveren en leer de kunstwerken uit het museum op een heel andere manier kennen met illusionist Magic Nape.
  • Familierondleiding Het beste van het Rijksmuseum. Samen leer je meer. Over de werken én over elkaar. Interactieve ontdekkingstocht die alle zintuigen aanspreekt.
Er zijn in de herfstvakantie ook rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers en rondleidingen in gebarentaal.

Klik op de roze button voor het hele programma.

Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Openingstijden Zie site Rijksmuseum Prijs Toegang t/m 18 jaar is gratis en veel activiteiten zijn ook graits Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Herfstvakantie Beleefweek

Herfstvakantie Beleefweek

Van de nieuwe tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’ tot een Paddenstoelenspeurtocht en nog veel meer; tijdens de Beleefweek in Nationaal Park Zuid-Kennemerland bruist het gebied van de leuke, kleinschalige buitenactiviteiten voor het hele gezin!

Ontdek de verborgen natuurschatten!