Wybrand Hendriks was hier!Terug naar het overzicht

De nieuwste tentoonstelling mét leuke familie activiteiten in het museum van de verwondering: Teylers

Museum van de verwondering

Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen! In het prachtige historische gebouw met spannende hoekjes valt van alles te ontdekken. Glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, supermagneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meesters, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog veel meer.

In Teylers Museum kunnen kinderen zich eindeloos verwonderen. Het is het eerste en oudste museum van Nederland, en dat beleef je!

Met speurtocht door tentoonstelling 'Wybrand Hendriks was hier'

Wybrand Hendriks (1744-1831) woonde in Pieter Teylers Huis en hij was de baas over de gang van zaken in het pas geopende Teylers Museum. Maar hij was ook een belangrijk kunstenaar in zijn tijd! Kom langs in het museum, pak de gratis speurtocht bij de kassa en ga met Wybrand mee door de tentoonstelling van zijn werk. Hij stelt je voor aan zijn vrouw en zijn kat, en samen ontdekken jullie nog veel meer over het museum en zijn werk. Deze speurtocht is voor iedereen vanaf 8 jaar. 


Familierondleiding Wie Waar Wybrand

Wie kende Wybrand, waar woonde hij en wat vond hij interessant? Ontdek het samen tijdens een interactieve rondleiding waarin je op al jouw eigen verzonnen vragen antwoord probeert te vinden. Je kunt als gezin (8+) ieder weekend vanaf 7 oktober (en extra tijdens de herfstvakantie en kerstvakantie) meedoen. De rondleiding is gratis toegankelijk, je hebt wel een ticket voor het museum en een voucher nodig.


Familieworkshop Kunst en Vliegwerk: Portret geeft knipoog

Een portret dat uit zijn lijst stapt of naar je knipoogt, dat overkomt toch alleen Harry Potter? Nee hoor! Kijk naar de schilderijen van veelzijdig kunstenaar Wybrand Hendriks en maak zelf een tekening die kan bewegen... Iedereen vanaf 4 jaar kan iedere zondag en ook nog op extra dagen tijdens de herfstvakantie meedoen. De workshop is gratis toegankelijk, je hebt wel een ticket voor het museum en een voucher nodig, verkrijgbaar op de dag zelf bij de kassa, zolang de voorraad strekt

Klik door naar de website voor meer informatie

Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem
Openingstijden Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag & zondag van 11.00 - 17.00 uur
Feestdagen (m.u.v. 1 januari en 25 december, dan gesloten): van 11.00 - 17.00 uur
Prijs 0 t/m 5 jaar gratis
6 tot en met 17 jaar €2
CJP kaart €8
18 Jaar en ouder €14,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas activiteiten

Sinterklaas activiteiten

De Pietenschool, op bezoek bij Sint, Sint op het grote doek... O kom er toch eens kijken wat er allemaal voor leuks te doen is!

Naar de Sint-agenda!