Zomer bij TeylersTerug naar het overzicht

Het is zomer in het museum; kom elke dag van de week aan leuke activiteiten meedoen!

Familie-activiteiten bij Teylers in de zomervakantie

Komende zomer richt Teylers Museum de schijnwerpers op zijn vaste collectie en rijke historie tijdens de eerste Zomer in Teylers. Van 9 juli tot en met 4 september bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler. Soundscapes, zitzakken, lekker eten en drinken en kleurrijke accenten in de zalen dragen bij aan de zomerse (festival)sfeer in het oudste museum van Nederland!


Elke dag activiteiten in het museum

Het programma is veelzijdig en biedt voor alle leeftijden wat wils. Op iedere dag van de week is er iets te doen. Zo kun je op maandag de Sterrenwacht bezoeken, het hoogste punt van het museum bovenop de Ovale Zaal, iets wat zelden mogelijk is. Op dinsdag kun je handen leren tekenen in de Eerste Schilderijenzaal en op dinsdag en vrijdag zijn er demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine, een van Teylers topstukken.


Kom met het hele gezin

Families met kinderen kunnen kiezen uit een breed aanbod: leer samen anders kijken naar alles wat je in het museum ziet met het familie-doe-boekje of maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten. Kinderen kunnen zich laten voorlezen, met krullende letters opschrijven wat ze belangrijk vinden in een plechtig document en mee met de theatrale tour Spoken in Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Alle activiteiten zijn gratis, je hebt wel een ticket voor het museum nodig. 

Klik door naar de website van Teylers Museum om in het blokkenschema te zien naar welke activiteit jullie willen gaan!

Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

20X Zomervakantie in en om Haarlem

20X Zomervakantie in en om Haarlem

Leuke uitjes met het hele gezin of een onvergetelijke vakantiedag voor je kind terwijl jij aan het werk bent; er is zat te doen in onze regio deze zomervakantie!

Lees alle tips