Herfst in ScheepvaartmuseumTerug naar het overzicht

Ga deze herfstvakantie op zoek naar Willem bij de (familie)activiteiten in Het Scheepvaartmuseum!
Zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober is het herfstvakantie en dus veel te doen voor families in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Willem van de Velde & zoon schilderden vroeger zeeslagen. Live, dus best heel gevaarlijk! Je kun ze zien, als je goed zoekt! Plus tekenen, kijken en kunst maken zoals zij.

Of bezoek de tentoonstelling Het verhaal van de walvis, die laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Ook het VOC-schip is ook een bezoekje waard: deze is volledig gerenoveerd! Zeker in combinatie met een Junior Audiotour (8+) leer je van alles!

Activiteiten
Een zee van papier (AL) - Kruip in de huid van een kunstenaar zoals Willem van de Velde en doe mee met de workshop op het grote Open Plein van het museum.
Kijk- en doe waaier (3+) - Ontdek het museum zelf met deze superleuke waaier.  En vergeet niet naar alle mooie details op de kunstwerken in de nieuwe tentoonstelling te kijken.
Kijken met een potlood (6+) - Gewapend met potlood en papier ga tijdens dit familieprogramma samen met een enthousiaste gids naar de kunstwerken kijken.
Kleuterprogramma (3+) - Op een geheime plek in het museum luisteren naar een mooi voorleesverhaal. Samen met een museumgids duik je deze vakantie in het prentenboek 'Zeezucht' van Marlies van der Wel.
Atelier (AL) - Genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan zelf aan de slag in het atelier, bijvoorbeeld door op de grote magnetenwand een eigen kunstwerk te maken! 

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie en tickets!

Het Scheepvaartmuseum

kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Openingstijden dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur Prijs Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 17: €8
Volwassenen: €16,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Herfstvakantie Beleefweek

Herfstvakantie Beleefweek

Van de nieuwe tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’ tot een Paddenstoelenspeurtocht en nog veel meer; tijdens de Beleefweek in Nationaal Park Zuid-Kennemerland bruist het gebied van de leuke, kleinschalige buitenactiviteiten voor het hele gezin!

Ontdek de verborgen natuurschatten!