Sluis Haven Informatie PuntTerug naar het overzicht

Experience over de grootste zeesluis ter wereld en het Noordzeekanaalgebied
SHIP staat voor 'Sluis Haven Informatie Punt' in IJmuiden. Hier leer je over de aanpak en de ontwikkelingen van de sluisbouw. In SHIP vind je een permanente en gratis toegankelijke tentoonstelling, heel leuk voor jong en oud. Ook kun je een rondleiding volgen met een van de rondleiders die je meeneemt in het verhaal.

Speurtocht voor kinderen van 6- 11 jaar


De grootste zeesluis ter wereld is hier! Tijdens de tour leer je met behulp van de opdrachten van op de speurtocht alles over deze unieke plek in het Noordzeekanaal. Speel sluiswachter en bestuur jouw eigen schip. Wie weet ontvang jij een diploma en kun jij jezelf sluiswachter van het jaar noemen!

SHIP Uitkijkpunt

Het beste bewaarde geheim van SHIP bevindt zich op de het dak van het pand: De Uitkijk. Daar krijg je een prachtig 360 graden overzicht van het sluishavencomplex (De IJmond). Gaaf!

Tip: Klaar met de speurtoht en genoeg gezien en geleerd? Strijk dan neer in het restaurant van SHIP, waar je een prachtig uitzicht hebt op de in- en uitgaande schepen. Let op: het restaurant sluit iets eerder dan het museum.

SHIP IJmuiden

Noordersluisweg 1
1975 AM IJmuiden
Openingstijden wo – vr van 10.00-17.00 uur
zo van 10.00 – 17.00 uur
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Bijna weer schaatsen!

Bijna weer schaatsen!

De ijsbaan gaat al bijna weer open en dat betekent dat ook de schaatslessen van Kras Sport weer van start gaan!

Geef je kind nu vast op voor deze heerlijke wintersport.

Bekijk lestijden