Zaans Museum ZaandamTerug naar het overzicht

Maak kennis met een wereldberoemd stukje Nederland in het Zaans Museum in Zaandam!
Maak kennis met een wereldberoemd stukje Nederland! 
In het Zaans Museum op de Zaanse Schans maak je kennis met de geschiedenis en cultuur van de prachtige Zaanstreek. Laat je verrassen en ontdek dat ook heel veel vanzelfsprekend Hollandse dingen typisch Zaans zijn. Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken van iconen als Honig, Albert Heijn en Verkade. 
Elke schoolvakantie valt er voor families van alles te beleven in het Zaans Museum. Zo viert het museum elke oktober cacaomaand én ook de Sint schakelt het museum elk jaar in voor pepernoten en speculaas. Kijk voor het hele programma op zaansmuseum.nl. 
 
Verkade Experience 
De Zaanse voedselindustrie wordt tot leven gebracht in het hart van het museum in de Verkade Experience. Waan je in een chocolade- en koekjesfabriek uit de vroege 20ste eeuw, waar de machines nog volop draaien.  
 
Maak je eigen chocolade wikkel 
In de experience kun je ook je eigen chocolade wikkel tekenen en kleuren en met de speciale wikkelmachine om de chocolade reep wikkelen! 
 
De Kuiperij en het Wevershuis 
Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan De Kuiperij en het Wevershuis op de Zaanse Schans. Hier ontdek je van alles oud-Hollandse ambachten. Interessant én leuk!

Voor meer informatie klik je op de roze button.

Tip: Neem een kijkje in de categorie Eropuit voor andere leuke activiteiten.

Zaans Museum Verkade Experience

Schansend 7
1509 AW Zaandam
Openingstijden Dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur, van 1 april t/m 1 oktober 09:00 - 17:00 uur Prijs Kinderen t/m 3 jaar gratis - Kinderen 4 t/m 17 jaar €6,50 - Volwassenen €12,50 - 65+ €10 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het leukste van Juni

Het leukste van Juni

Wat doen jullie in de weekenden en op de vrije middagen in juni?
Wij hebben nog wel wat ideeën!

Lees de tips