5 x leuke plekken om eten af te halen in Leiden!

26 oktober 2020
Uit eten zit er nu even niet in, maar gelukkig kun je in Leiden op steeds meer plekken afhalen. Oók bij de plekken die tof zijn met kinderen! Emma van Em's Real Food tipt haar favoriete afhaal adresjes in Leiden!
Of je nu komt voor een broodje of voor een complete maaltijd, bij Mamie Gourmande en de naastgelegen Cuisine de Mamie zit je altijd goed. De kaasstengels met mosterd zijn verrassend genoeg bij kinderen vaak een hit, net zoals natuurlijk de pains au chocolat en de (amandel)croissants. La Cuisine de Mamie heeft iedere week een menu met elke dag een bijzonder hoofdgerecht. Daarnaast zijn er ook altijd andere maaltijden verkrijgbaar. Zó Frans dat het lijkt alsof je op vakantie uit eten bent!De allerlekkerste ijsjes haal je – jaarrond, corona of niet – bij Soetenso. Het ijs is hier altijd gemaakt van pure, natuurlijk ingrediënten. Smurfenijs vind je hier dan ook niet, bijzondere smaken wel. Ooit wel eens komkommerijs gegeten? Het chocolade-ijs is hier zo lekker dat je nooit meer anders wilt. Vraag ook zeker naar de specials, die zijn elke week anders en altijd bijzonder. Naast heerlijk ijs heeft Soet Enso ook nog eens prachtige taartjes en waanzinnige bonbons.De allerlekkerste koffie van de stad haal je gewoon af bij Borgman&Borgman. Maar wist je dat je daar óók een fluffy to go kunt halen voor je kind? Of natuurlijk hun overheerlijke warme chocolademelk. Ook hun geweldige taartjes én hun koffiebonen kun je gewoon meenemen!Zijn je kinderen een beetje avontuurlijke eters? Dan is het heel tof om een box van Tabù te bestellen! Daarmee maak je helemaal zelf hun taco platter voor thuis. Groot voordeel is natuurlijk dat je dan zelf tot op zekere hoogte kunt bepalen wat er écht pittig wordt, en wat iets minder.Zijn je kinderen dol op krentenbollen? De lekkerste van Leiden koop je bij Ús Bertus! En als je daar dan toch bent, neem dan ook zeker een paar van hun andere specialiteiten mee. Friese dúmkes bijvoorbeeld, of natuurlijk Fries suikerbrood!OVER EM’S REAL FOOD
Em's Real Food is een geweldig foodblog van Emma uit Leiden. Wij hebben er al diverse heerlijke receptjes afgehaald! Favoriet is tot nu toe het chocoladetaartje... en wat dacht je van deze salade met broccoli en blauwe bessen?Emma, zelf ook moeder, vertelt: ''Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Mijn recepten zijn verdeeld in twee hoofdcategorieën: doordeweeks en keukendagen. Doordeweeks is snel, vers en lekker, keukendagen zijn de lange lome vrije dagen waarin de keuken het centrum van het huis is.''

Wil jij inspiratie voor lekker eten wat niet te moeilijk is met of zonder (kleine) kinderen? Neem dan zeker een kijkje op haar blogsite Em's Real Food. En kijk hier voor haar favoriete plekken met kinderen in Leiden!


Naar de website