Dierendag feestuitjes!

25 september 2017
Woef, miauw, bèh, tsjilp... verwen de dieren maar flink op Dierendag. En check deze leuke activiteiten!
Hondje Veda kijkt al uit naar dierendag:-)

Op Dierendag zijn alle dieren jarig en mag je ze extra verwennen. Bij onze Kidsproof-dierenfamilie ziet dat er ongeveer zo uit:


Hondje Veda krijgt een extra bot, extra wandelingetje én een mooi strikje in het haar (van haar beste vriendin: overbuurmeisje Elin;-). Krisje de kat krijgt wat extra lekkers (van die paarse bakjes, ze heeft nogal een dure smaak;-). Droppie het konijn is wat minder veeleisend, maar krijgt uiteraard een paar extra knaagstokjes en wordt lekker geborsteld en geknuffeld. Dan hebben we nog Joepje, de wandelende tak... we kunnen vast een lekker blaadje met extra veel bladluis voor em vinden (wel zielig voor die luizen zal dochterlief wel opmerken...). En het aquarium met de vissen (stuk of 30 en niet te vergeten 2 garnalen)... tsja. Hoe verwen je die? Nog even wat verzinnen!

Maar goed, het maakt niet uit of je zelf wel of geen (huis)dieren hebt... hieronder staan een aantal leuke tips waar je sowieso terecht kunt op deze speciale dag!



Woensdag 4 oktober:
Vier dierendag gezellig tussen de boerderijdieren, die heerlijk smullen van een luxe buffetje! Kampeerboerderij de Straat-Hof maakt een groots smulbuffet voor de dieren. Daarnaast is er van alles te doen in het thema Dierendag zoals: als dier geschminkt worden, dieren masker knutselen, film kijken en er zullen verschillende Boeren spellen gespeeld kunnen worden. Superleuk!

Ook leuk: knutsel iets voor je huisdier bij de Intratuin!


Zaterdag 7 oktober:

Rondneuzen op de boerderij:
Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade is elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 geopend voor het publiek. Als je ook komt, zie je hoe het er aan toe gaat op de boerderij! Kijk lekker rond en help een handje mee!

Open asieldag Dierentehuis Stevenshage:
Neem een kijkje achter de schermen bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.Er is heel veel te beleven, zoals spectaculaire demonstraties van speurhonden en pakwerkers!

Feest in de dierenwinkel:
Dierenspeciaalzaak Verhoog in Voorschoten bestaat 105 jaar en viert daarom feest. Kom ook!

Ook leuk zijn deze uitjes met dierenthema op 4 oktober:
Een ponyritje bij Kinderboerderij Merenwijk.
Een bezoek aan de Olmenhorst waar tijdens de Appelpluk veel extra activiteiten zijn, zoals ponyritjes. 



Dierendagknutsels

Wil je vast in de stemming komen? Bekijk dan deze 12 superleuke DIY tips voor Dierendag! Dierenknutsels, dierenschmink, recepten met dierenthema... kom jij goed voor de (dieren)dag!

Heel veel dierenplezier!

Tip: bekijk hier het overzicht met alle kinderboerderijen in de omgeving! Op 4 oktober kan je bijvoorbeeld de dieren bij Kinderboerderij Voorschoten extra knuffelen en verzorgen.

Tip: vanaf 4 oktober is Dikkertje Dap in de bioscoop. Over Dikkertje Dap die graag in de dierentuin komt.