Winter Wonder Weken in Leiden!Terug naar het overzicht

27 november
Tot en met 7 januari staat Leiden vol in het teken van winterse gezelligheid met heel veel leuke activiteiten. Superleuk!
Winter Wonder Weken in Leiden

Wat een gezelligheid tijdens de Winter Wonder Weken! Wat er allemaal te doen is, hebben we voor je op een rijtje gezet. Wij hebben er superveel zin in, komen jullie ook genieten van onvergetelijke momenten in sfeervol Leiden?

Drijvende IJsbaan - 8 december t/m 7 januari
Heerlijk rondjes schaatsen en daarna een warme choco drinken! De Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn is een geweldig plekje om dat te doen. Kom gezellig schaatsen met al je vriendjes en vriendinnetjes, zó gezellig! Dit jaar is er ook familieschaatsen op zaterdag- en zondagochtend; schminken, leuke kindermuziek en een bezoek van Olaf, je weet wel, die leuke sneeuwpop uit de film Frozen.Lichtjesparade - zaterdag 15 december
De Lichtjesparade met dit jaar als thema Nederland Waterland, wordt weer zó magsich! De sfeerverlichting in de binnenstad wordt ontstoken door 700 leerlingen van groep 6/7 van basisscholen uit Leiden en de regio. Vanaf het Hooglandse Kerkplein kan je gezellig meelopen in de pararde.
 
Joris' Kertsboom - 15 december - 27 december
Aan het eind van de Lichtjesparade wordt Joris' Kerstboom op het Hooglandse Kerstplein op magisch wijze ontstoken. Kom Joris’ Kerstboom bewonderen en een foto ophangen van een dierbaar persoon. Zo kan je deze persoon in het licht zetten tijdens de kerst.

(Kinder)Kerstplein - 15 december - 27 december
Op het Kerstplein is er naast Joris' Kerstboom nog meer te beleven! Breng een bezoek aan de kerstman en kom gezellig marshmallows smelten boven een vuurtje of je eigen advent-kaars maken. Superleuk!Drijvende Kerstmarkt - 15 december - 27 december
Kom ook naar de supergezellige Drijvende kerstmarkt met meer dan 70 chalet-winkeltjes óp de Nieuwe Rijn! Voor of na het schaatsen fijn kerstshoppen onder het genot van muziek, een hapje en drankje. En wist je al dat de driijvende kerstmarkt in Leiden is uitgeroepen tot de beste kerstmarkt van Europa? Wow!

Nostalgische Kermis - 8 december - 7 januari
Dit jaar is de Nostalgische kermis ook weer aanwezig. Zo leuk, al die mooie attracties! Je kunt ze vinden op het Stadhuisplein én een aantal op de drijvende kerstmarkt.

SingelSpark - 17 december - 30 december
Wat een gaaf gezicht! Tijdens SingelSpark staan er allerlei verlichte kunstobjecten langs de Singels van Leiden. Loop, fiets óf vaar er langs.Kinder Doeza Festival - 5 januari
Kom je ook naar het Kinder Doeza Festival? Spring op de luchtkussens, doe mee met trampoline bungee springen, knutsel de mooiste kunstwerken in elkaar en smikkel ondertussen van lekker eten!

Bereikbaarheid
De evenementen tijdens de Winter Wonder Weken zijn goed bereikbaar vanaf de nieuwste parkeergarage in Leiden, de 22m diepe Lammermarktgarage. Wist je dat het 3e uur gratis is wanneer je parkeert in deze garage?

Actie t/m 31 december 2017: op vertoon van de parkeerkaart van de Lammermarktgarage krijg je €1,- korting op de rondvaart vanaf de kerstmarkt en op het schaatsen. Voor beide activiteiten betaal je dan maar €6,- p.p.

Of kom met de trein: het centrum is vlakbij!

Wij wensen iedereen héle fijne Winter Wonder Weken en nog veel informatie hierover vind je op de website van Leiden Marketing!