DOE MEE met de bijentelling!

12 april 2022
Wat zoemt er in jouw achtertuin of balkon? Op 23 & 24 april is de Nationale Bijentelling. Tel jij mee? Zo help je de wilde bij. Half uurtje is genoeg!
Leuk en leerzaam uitje in je achtertuin of balkon!
Iedereen in Nederland kan de bij helpen beschermen. Door mee te tellen op 23 of 24 april met de Nationale Bijentelling! Gewoon in je tuin of balkon. Superleuk en leerzaam om samen met je kinderen te doen! Meld je aan via de roze button onderaan deze pagina en tel mee!

Kijk maar eens welke soorten jullie zien vliegen en turf ze op het telformulier. Een half uurtje is genoeg. Zo help je de onderzoekers van Naturalis aan belangrijke informatie en help jij de bij te beschermen.

Zonder bij geen aardbei
Wist jij dat wilde bijen heel belangrijk zijn voor het eten dat we op tafel hebben staan? Aardbeien, een kop koffie of een lekker appeltje... 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen. Helaas gaat het niet zo goed met deze nuttige diertjes. Van de 360 soorten bijen die in Nederland voorkomen is de helft bedreigd.Meedoen is makkelijk
Ook als je niet zoveel van bijen weet, kun je meetellen. Op www.nationalebijentelling.nl vind je alle informatie. Er is een telformulier dat je kunt downloaden en printen, maar je kunt ook direct vanuit je smartphone of tablet meedoen met de telling. Op de site vind je verder tips en en een bijengids die helpen om de 16 verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen die nu rondvliegen te herkennen. Onder ‘Bescherm’ vind je leuke Bijen-spelletjes voor kinderen en lees je hoe je een bijenhotel kunt maken voor in je tuin.

Alle hulp is welkom! Tel jij een half uurtje mee?
Klik onderaan de blog op de roze button voor alle informatie en om mee te doen!De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Insectenexpert Linde Slikboer van Naturalis over de Nationale Bijentelling:Resultaten 2021
Vorig jaar deden ruim 11.000 mensen mee aan de Nationale Bijentelling. In totaal telden zij ruim 201.789 bijen en zweefvliegen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als dat aantal nog veel hoger wordt!

Dus.... Tel je mee? Fijn!
Klik op de roze button onderaan om mee te doen! 
Naar de website