icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Herfstvakantie in Leiden met kinderen

21 september 2018
De herfst is in aantocht! Love it or hate it, de herfst brengt ook herfstvakantie en heel veel kinderuitjes! En dat is wel weer heel erg fijn. Wat er in de herfst allemaal te doen is in en om Leiden met kinderen zetten we voor je op een rijtje zodat je niks hoeft te missen.
Herfstvakantie Leiden met Kinderen
Wil je tips voor een top herfstvakantie? Check dan hier de leukste herfstvakantietips uit Leiden!

Nieuw Kinderfestival Kastanjerrr
Yes hier worden we blij van! Een eigen kinderfestival voor Leidse kids in de Schouwburg. De herfstvakantie zit bomvol leuke activiteiten en voorstellingen voor kinderen tijdens het Kastanjerrr festival bij de Leidse Schouwburg in Leiden. Ontdek je talent bij de verschillende Theaterworkshops. Daarnaast kun je pannenkoeken eten, mee met een spannende rondleiding door de oudste schouwburg van Nederland, knutselen, op de foto met de Snoepprinses, schminken, spelen en meedoen aan een verkleedwedstrijd. En er zijn 4 waanzinnige voorstellingen, zoals de Kleine Zeemeermin. Snel kaarten bestellen want dit wordt de herfstvakantiehit van Leiden!Winter, fruit plukken en meer
20 en 21 Oktober opent het winterseizoen weer bij SnowWorld en dat doen ze altijd met een weekend vol activiteiten voor jong en oud. Dol op sneeuw, dan mag je dit niet missen. Wedden dat je alweer zin in de winter krijgt zo! Krijg je er geen genoeg van, boek dan het SnowCamp of de Kidsfunweek bij SnowWorld en je mag de hele herfstvakantie op de ski's! Jihoe.

De herfstvakantie is de perfecte tijd om appels te plukken. Laarsjes aan en naar bv de Olmenhorst. Daarna thuis een fijne appeltaart bakken of eerst inpiratie opdoen bij de schattige voorstelling van poppentheater Belletje Sterk over Jan Klaassen en Katrijn die appeltaart bakken. Wel even reserveren bij Jeugdboekhandel Silvester in Leiden.

Een dagje minder weer kies voor een binnenuitje. De Leidse musea hebben nieuwe tentoonstellingen met veel kinderactiviteiten deze herfstvakantie. Bij Volkenkunde reis je naar Bali, terwijl je in het RMO op ontdekking gaat in het oude Egypte.Bij Dekker warmond is dit jaar de modernste bowlingbaan van Nederland geopend: Lucky's Bowling. Je vindt er ook een binnenspeeltuin en restaurant; als dat geen leuke dag wordt! Het favoriete binnenuitje van mijn kinderen is de bioscoop. En deze herfstvakantie is er veel te kiezen bij de Bioscopen Leiden, wat dacht je van Superjuffie, Smallfoot 3D of als je van griezelen houdt Goosebumb 2. Er valt nog veel meer te griezelen want er zijn ontzettend veel Halloweenactiviteiten in en om Leiden deze vakantie.


 
Schuimparty
Zin in een feestje? Sluit de herfstvakantie af met een knaller van een schuimparty, bij Brasserie Park in Leiderdorp. Zondag 28 oktober kunnen de voetjes van alle kinderen hier - gratis- van de vloer.

Naar buiten of lekker knus thuis
Wat maakt de herfst nou toch zo leuk en mooi? Dat zijn de kleuren, prachtig toch als je een boswandeling maakt en je ruikt die typische herfstgeur. Naar buiten dus! We maakten een overzicht met de fijnste plekken in Leiden om met je kinderen naar buiten te gaan deze hefst. Daarna kan je met de gevonden kastanjes, eikels en herfstbladeren de mooiste herfsttafel ooit maken en natuurlijk spinnen en eikelmannetjes knutselen. In onze DIY-categorie vind je genoeg herfstinspiratie voor thuis.

Check vooral onze Uitagenda met daarin elke dag leuke kinderuitjes die je kunt doen in Leiden.

Geniet van de herfst!

Tamara & Jantine - Kidsproof Leiden