Hoera, er zijn weer lammetjes!Terug naar het overzicht

5 maart
Er zijn weer lammetjes, dus is het voorjaar echt begonnen! En je mag ze knuffelen. Lees snel verder waar je dit kunt doen.

Er zijn niet alleen sneeuwklokjes en krokussen om ons heen. Maar er zijn ook lammetjes geboren en dus is het écht voorjaar!

Bij 't Geertje
Jippie, de eerste lammetjes zijn geboren en dus kun je op kraamvisite bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Zo leuk! En je mag ze, zo klein als ze nog zijn, nu al een flesje melk geven. De verkoop van de melkflesjes begint iedere dag om 11.00 uur.

Maar wist je dat er nog veel meer leuks te doen is op deze boerderij? Zo is er een speeltuin, kun je een rondje rijden op een van de pony's en kun je heerlijk marshmallows roosteren.

Maar er zijn nog veel meer lammetjes!

Bij Kinderboerderij Merenwijk zijn er inmiddels ook kleine geitjes geboren, zo schattig. Kom je ook op kraamvisite? Op 8 en 11 april is daar een lammetjesdag!

Beschuit met muisjes eet je op 18 maart op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het Zuid-Holland Landschap organiseert hier een leuke lammetjesdag!

Bij Boerderij Nellesteijn vindt ook een ware geboortegolf van lammetjes plaats. Kom gezellig even kijken in de stallen! Dat kan in de hele maand maart op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Ook een om in je agenda te zetten: de lammetjesdag bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade. Deze zijn op 10 en 17 maart! Kinderen uit Leiden en omgeving kunnen hier lammetjes aaien, spelen in een hooiberg, kaas maken en nog veel meer. Ben jij er ook bij?

Bij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout zijn de eerste geitenlammetjes geboren. En je mag ze bezoeken hoor!

Verder staan ook de geiten en schapen op de kinderboerderijen niet stil en zijn er her en der ook lammetjes in aantocht of geboren.

Kortom: heel veel lammetjes om lekker te knuffelen. Veel plezier!

Tip: In onze Uitagenda zetten we natuurlijk alle leuke lammetjesdagen in onze regio. Regelmatig even checken dus!

NB: Heb jij ergens lammetjes gespot die je kunt bekijken? Laat het ons weten via leiden@kidsproof.nl. Dank!