Kinderboekentips voor Sinterklaas

12 november 2020
Sinterklaasboeken, schoencadeautjes... bij Jeugdboekhandel Silvester in Leiden slaagt (hulp)Sinterklaas zeker om iets uit te kiezen voor grote en kleine kinderen!
Voor in de schoen van alle lieve kinderen heeft Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg in Leiden diverse kleine boekjes:

Balotje en Sinterklaas
Balotje is dol op Sinterklaas. Ze mag zelfs in zijn baard klimmen. Maar dan is de Sint ineens weer vertrokken. Balotje kijkt het hele jaar of ze hem soms al ziet. Ze is dan ook dolgelukkig als het wéér december wordt.

Bobbi zet zijn schoen
Voor de allerkleinsten. Bobbi verkleedt zich als Piet, vaart over zee en bakt pepernoten.
Hij stopt een tekening en een wortel in zijn schoen en zingt uit volle borst. En de volgende morgen…?

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas
Zijn piraten ook zulke helden als Sinterklaas aan boord komt? Aadje in ieder geval wel, hij zingt:
Zie de maan schijn door de masten, Makkers, staakt uw wild geraas. Want vanavond zijn er gasten: Pietermeeuw en Sinterklaas.En verder ligt er nog veel meer moois in deze leuke kinderboekenwinkel: prachtige boeken natuurlijk en leuke kleine en grotere kadootjes voor grote en kleine kinderen. Sinterklaas heeft keuze genoeg om flink uit (of in?) te pakken voor pakjesavond!

Sinterklaasliedjes
Een heel nieuw boek van Mark Janssen vol sinterklaasliedjes. Door het boek heen volg je kinderen die als sint en piet en op avontuur gaan door de stad. Een schitterend prenten-zoek-en-liedjesboek.

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar
Een mooi Sinterklaasverhaal over geven van Annie M.G Schmidt, met nieuwe prenten van Noëlle Smit. Sint en Piet zijn met de stoomboot onderweg naar Nederland als de boot in een hevige storm vergaat. Wonder boven wonder komen via een Frans vissersdorpje toch in Nederland. Maar niemand herkent ze zonder hun bekende kleding. Of toch…?Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas
Ach, het paard van Sinterklaas hinkt. Zou de Sint heel misschien Knol een tijdje mogen lenen van boer Boris? Meteen hijst Boer Boris Knol op het dak om te oefenen. Maar oei, als Knol op het dak staat, blijkt hij hoogtevrees te hebben. Wat nu?

Het geheime boek van Sinterklaas
Met een zilveren griffel bekroond lijvig naslagwerk van Floortje Zwigtman. Want hoe zit het nu eigenlijk? Waar komt Sinterklaas vandaan? Wat is zijn relatie met de Kerstman? En waarom hoort er eigenlijk een gedicht bij een cadeau? Je leest er alles over in dit prachtige boek voor oudere kinderen en grote mensen.Klik door via de roze button naar de website naar deze favoriete jeugdboekhandel in Leiden! Naar de website