Meivakantie bij Rijksmuseum Boerhaave: ontdek Waterland, de wetenschap en meer!

14 april 2022
Midden in de historische binnenstad van Leiden vind je een ontzettend leuk en leerzaam Kidsproof-museum: Rijksmuseum Boerhaave! Hier ontdek je in verschillende doe-tentoonstellingen en activiteiten de wetenschap van vroeger en nu. En de waterspeeltuin in de binnenplaats is weer open!
Kidsproof museum Boerhaave in Leiden: supertof voor alle nieuwsgierige aagjes!
Kom je langs in de meivakantie? Of een ander moment? Rijksmuseum Boerhaave is, óók als je wat verder woont, zeker een bezoekje waard. Hieronder vind je een greep uit alle activiteiten met en voor kinderen. Heel veel plezier!  Waterland
In de prachtige binnenplaats van Rijksmuseum Boerhaave vind je de Leidse geheimtip... waterspeeltuin Waterland! Hier kunnen kinderen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land. Zij spelen en ontdekken; jij kijkt toe vanaf het fijne terras. Superplek!Spelen met Wiskunde!
Wat hebben een fotomodel, formule-1 coureur en muzikant met elkaar gemeen? Wiskunde! Wiskunde is écht overal. In de vernieuwde doe-tentoonstelling Spelen met Wiskunde maak je zelf een draaikolk, bouw je je eigen brug en nog veel meer! Lees alles over deze familie doe-tentoonstelling.Meivakantie bij Boerhaave
In de voorjaarsvakantie (30 april t/m 8 mei) zijn er leuke en creatieve activiteiten in Rijksmuseum Boerhaave! Doe mee met een gratis workshop, speur door het museum, speel met wiskunde ... leuk & leerzaam voor het hele gezin! Bekijk hier alle activiteiten op een rij.

Maak je eigen was-je-handen-hanger
Microben zijn met het blote oog niet te zien. Toch zijn ze heel belangrijk voor je gezondheid; ze zijn boosdoeners maar ook redders. In de meivakantie maak je je eigen was-je-handen-hanger om nooit meer te vergeten je handen te wassen!Naar de vakantie workshop.

Maak je eigen snavelmasker

Voor besmettelijke ziektes zoals de pest hadden dokters vroeger speciale kleding aan om zich te beschermen. Net zoals het mondkapje van nu! Het snavelmasker van toen kun je dagelijks zelf maken in de meivakantie (30 april-8 mei). Naar de vakantie workshop.De Dokterstas
Ga met je eigen dokterstas op pad door Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wondere wereld van je eigen lichaam. Luister naar je eigen hartslag en kijk of jij net zo precies kan werken als een chirurg. Leuke gratis familie-activiteit!

Wiskunderoute junior | 8-13 jr
Haal de wiskundekoffer bij de kassa en volg de Wiskunderoute door het museum. Verklein een tekening met een tekenaap, maak een anamorfose en reken met de stokjes van John Napier! Tip: er is ook een Wiskunderoute senior voor 14+. Ontdek hoe leuk wiskunde is!Canon-speurtocht
In Rijksmuseum Boerhaave vind je veel objecten die met de Canon van Nederland en dus met belangrijke gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis te maken hebben. Ontdek het met het Canon-speurspel! Los jij het raadsel op?

Ontdek Schateiland
Ga mee op expeditie naar de Gouden Eeuw in de doe-tentoonstelling Schateiland! Vaar mee en vind vreemde dieren en planten, gebruik de sterren en de zon voor de juiste koers... en maak je eigen fantasiedier! Ga mee op expeditie!Schoolaanbod
Voor leerlingen van groep 4 t/m 8 is er een heel leuk en uitgebreid aanbod om wetenschap te ontdekken. Van water tot de Gouden Eeuw en van stroom tot gezondheid. Klik door naar de programma's.
Café & winkel
Geniet van allerlei lekkers in het gezellige museumcafé. In de museumwinkel vind je leuke, originele cadeautjes voor jong en oud. Loop gewoon eens binnen!

En nog véél meer...
Naast bovengenoemde activiteiten is er nog zóveel meer te ontdekken in dit prachtige museum. De introductiefilm in het Anatomisch Theater laat je al zien waar het in de wetenschap én in dit museum om draait: nieuwsgierigheid, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen.Wij wensen jullie heel veel plezier toe in het prachtige Rijksmuseum Boerhaave!

Via de roze button klik je door naar de website van Rijskmuseum Boerhaave. Naar de website