Met de BSO Naar buiten!Terug naar het overzicht

12 april
Tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer vind je het gebied Duin, Horst en Weide. En hier vind je heel veel leuke locaties om met de kids van de BSO of school te bezoeken. Lekker buiten spelen en ontdekken!

Duin Horst en Weide is een prachtig en veelzijdig gebied met veel leuke locaties voor kinderen. Boerderijen, speeltuinen, speelbossen... leuk voor jezelf maar ook als je met je BSO of school een uitje zoekt.

Naast deze leuke plekken zijn er ook veel aanbieders van leuke, leerzame, groene activiteiten. Wildplukwandelingen, groene lessen, boomklimmen onder begeleiding... Superleuk om met een groep kinderen te doen!

De Landschapstafel Duin, Horst en Weide en Harrie Ozinga, projectleider van het project Naar buiten! Leidschendam-Voorburg, hebben de handen in één geslagen om zoveel mogelijk kinderen tussen de 4 en 12 jaar met dit gebied kennis te laten maken. Samen met hen, hebben we vanuit Kidsproof een special gemaakt met een aantal van deze plekken en aanbieders van activiteiten.  

Een greep uit het aanbod:

Dolle pret bij Akkerlust
Bij Boerderij Akkerlust kun je met een hele groep kids terecht en een superleuk programma doen. Op maat! Bijvoorbeeld boter maken, hooivork darten, koe-uier-werpen, echte koeien melken, slootje springen en nog veel meer!  

Kinderboerderij Voorschoten
Ga met je BSO in de meivakantie naar Kinderboerderij Voorschoten. Wat een leuke activiteiten hebben ze hier: konijnenknuffelmiddag, ponydag en meer. Ook zijn er allerlei educatieve programma's. Plezier voor alle kids!

Haagse Boomtoppers
Iedereen is een boomtopper volgens de Haagse Boomtoppers! Onder begeleiding klim je een echte boom in. Je kunt met een groep van school of BSO een klimsessie aanvragen! Misschien op het schoolplein? Een superervaring!

Wildplukken met STRUIN!
Wandel mee met STRUIN! en ontdek welke planten je kunt eten en welke je beter kunt laten staan. Na afloop geniet je van een lekker wildplukhapje! Groepen van bijvoorbeeld de BSO vragen bij Daphne een eigen wandeling aan.

Zoveel te doen bij 't Geertje!
Iedereen is elke dag welkom om te genieten van de dieren en alle andere activiteiten bij boerderij 't Geertje. Bootje varen, spelen, op ontdekkingstocht, lammetjes de fles geven... zoveel te doen. Ook voor BSO's en scholen! 

Gonny in het Groen
Zoek je een leuke groene les of activiteit op school of opvang? Gonny in het Groen verzorgt feestelijke lessen en leerzame feestjes in de natuur voor kids van 4-12 jaar. Dit kan bijvoorbeeld bij Dorrepaal in Leidschendam. Leuk!

In onze special vind je al deze plekken en nog veel meer!

Hulp nodig om een uitje te vinden?
Heb je vanuit je school of BSO hulp nodig om een leuke plek met activiteit te vinden in het gebied Duin, Horst en Weide? Dan helpt Harrie je graag op weg. Je kunt hem bereiken via ozinga@casteller.nl en 06-11316606.

Heel veel buitenplezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof