Top 10 Lente ideeën voor thuis

15 maart 2020
Of je nu thuis wil of moet zijn... Gezellig knutselen aan de grote keukentafel!
top 10 lente-ideeen om zelf te maken
De lente is natuurlijk heerlijk om er op uit te gaan met de kinderen. Lekker naar buiten genieten van het eerste lente-zonnetje. Maar thuis is het ook lente met deze vrolijke tips om samen mee aan de slag te gaan. Niet moeilijk, leuk om samen te maken én het resultaat is om blij van te worden! Klik op de titel voor een uitgebreide beschrijving per tip.

Moestuinbakje knutselen
Bij ons thuis staat de vensterbank alweer vol kiemende zaadjes... en die stekbakjes maak je gewoon zelf. Staat ook nog vrolijk!



Vrolijke bloemen
De krokussen en narcissen staan al weer boven de grond. Maar met pijpenragers kun je zelf de mooiste creaties en kleurcombinaties maken!

Draak van eierdoos
Veel eieren? Gooi de dozen niet weg! Deze kun je goed gebruiken om iets moois van te knutselen. Bijvoorbeeld deze mooie draak, een bij of kever



Springend konijntje
In dit 3D konijntje zit echt vaart. Kijk op de site hoe je deze maakt. Leuk toch!

Bloempotje maken
Haal de lente in huis met dit zelfgemaakte bloempotje! Het enige dat je nodig hebt zijn wasknijpers. Je kunt het bakje ook nog leuk versieren.



Lente schmink
Hier thuis zijn mijn meiden gek op schminken. Steeds bedenken we iets nieuws. En nu natuurlijk helemaal in het thema van de lente met vrolijke lieveheersbeestjes.

Kuikentje knutselen
In de lente worden de meeste jonge dieren geboren. Schattig en vaak favoriet bij de kinderen en dus ook leuk als knutselonderwerp, donzige kuikentjes zijn niet moeilijk!



Kip met echte veren

Met gemakkelijke basisvormen maak je vrolijke kippen of een haan. De kleuren kun je zelf kiezen en met de veren maak er zelf echt iets moois van!

Koekjes bakken zonder oven

Ook leuk: lekker kliederen in de keuken! Bij dit recept heb je geen oven nodig. De koekjes moeten wel even opstijven in de koelkast.



Bellenblaas maken
Bellenblazen kun je natuurlijk overal in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Wel zo leuk!

Veel plezier en geniet van de lente!

Tamara & Jantine