27 x de leukste vakantiekampen

30 maart 2023
Wil jouw kind ook één of meerdere dagen gave activiteiten doen, avonturen beleven én nieuwe vrienden maken? En - niet onbelangrijk - jij even je handen vrij? Dan is een vakantiekamp een goed idee!
Hieronder vind je de leukste (dag)kampen in de zomer- en herfstvakantie in de regio Leiden en Den Haag én wat verder weg. Van sneeuwpret tot gezellige naaidagen en van een weekje zeilen tot een kamp waar je aan je zelfvertrouwen werkt. Voor iedereen wat wils!

Vakantiekampen zonder overnachting

JUMP Freerun kamp Den Haag

Spring van plek naar plek, maak een aantal zwaaien aan de rekstok en land in de zachte blokkenbak. Bij JUMP Freerun Den Haag leer je deze zomer freerunnen. Leuk voor beginners en kids met meer ervaring. Leer te gekke tricks!

Vakantielab de zomer editieKom de zomervakantie vieren met de leukste workshops bij Technolab in Leiden! Ga tijdens een projectweek of losse dag op ontdekking en leer van alles over robots, hackers, klussen en bouwen. Er is superveel te doen!

Algorithmics vakantiekamp Leiden | 7-12 jaar.


Tijdens de vakantiekampen van Algorithmics werken kinderen aan projecten en proberen ze op spelende wijze verschillende digitale beroepen uit, zoals webdesign, spelontwerp en het maken van video-inhoud. Het kamp voor 7-9 jaar vindt plaats van 10 t/m 14 juli, het kamp voor 10-12 jaar vindt plaats van 17 t/m 21 juli.


Supergaaf SnowCamp | 6-16 jr


Het SnowCamp van SnowWorld is een 5-daags kamp voor zowel beginnende als gevorderde kids van 6 - 16 jaar. Een week vol met sneeuw, sport, nieuwe activiteiten en vooral véél plezier. Skiën, snowboarden en meer. Meld je aan voor een SnowCamp op één van deze 5 locaties in Nederland.

Gezellige naaidagen | 8-16 jr

Bij het gezellige Atelier Kleurstof in Leiden kunnen kids en tieners met de naaimachine en stof aan de slag deze zomervakantie. In 4 dagen maak je een outfit, kledingstuk of accessoire. Je mag zelf kiezen wat het wordt. Superleuk, schrijf je in!

Musical4daagse | 6-12 jr

Kom zingen, dansen en acteren tijdens de Musical4daagse in Amare in Den Haag! In de eerste week van de zomervakantie maak je in 4 dagen een musical met een echte voorstelling voor publiek. Je hebt geen ervaring nodig. Kom zingen, dansen & acteren

Maak je eigen voorstelling | 6+

Van 10 t/m 13 juli kun je bij Kooman's Poppentheater creatief aan de slag met mooie theatermaterialen. Je maakt theaterpoppen, een decor en een echte voorstelling! Ook zijn er buitenactiviteiten, een gastoptreden en meer. Heel leuk! Alles over de Zomerweek Poppentheater

Vakantie Voetbalkamp | 5-14 jr

Tijdens de zomer- en herfstvakantie kun je bij de Haagse Voetbal Academie terecht voor 2 of 3 dagen vol voetbal, voetbal en nog eens voetbal! Elk groepje krijgt een eigen trainer, er is ook keeperstraining. Kom ook lekker ballen! Check alle data en schrijf in.


Surfcamps bij Hart Beach | 6+


Leren surfen in de zomervakantie op dé surfspot van de Benelux? Doe dan 1, 2, 3 of 5 dagen mee met de Hart Beach Surfcamps in Scheveningen! Er zijn groepen van 6-12 jr en van 12-16 jr. Echt supertof! Surfen, Skaten & Beach games


Voor paardengekken | 6+


Ponyrijden, pony poetsen, spelletjes doen, zwemmen en nog véél meer. In de zomervakantie kun je een week op een tof Ponykamp bij de Nieuwendijk Hoeve in Oud Ade. Leuk! Voor dit kamp heb je geen ervaring nodig. Ponyplezier in de vakantie 


Adventure Camp | 8-16 jr


Kan jouw kind geen genoeg krijgen van buitenspelen, klimmen en klauteren? Het Adventure Camp in Zoetermeer is een leerzame week vol outdoor ervaringen, sportieve uitdagingen en avontuur! Een tof dagkamp in de zomervakantie. Onvergetelijke avonturen 


Summer Camp | 4+

Engels voor Bengels biedt een leuk en leerzaam zomerkamp, met veel sport, dans, creativiteit en alle lessen geheel in het Engels. Het is een dagkamp met diverse locaties, van 9:00-16:00u, pre- en aftercare is optioneel. Echt tof! Meld je nu aan 


Leth's Dance Zomerkamp | 4+


Kom ook naar het Leth's Dance Zomerkamp in het Haagse Koorenhuis en ga aan de slag met dans, theater, muziek en beeldende kunst! Op 10 & 11 juli voor kids van 4 t/m 6 jaar. Van 11-14 juli voor kids van 7 t/m 11 jaar. Leuk! Dans, theater, kunst en meer! 


Drop-off Holiday Camps


Het My Gym Drop-off Holiday Camp is harstikke leuk voor jouw kleintjes! Met fitnessgames, niet-competitieve gymnastiek, knutselen, muziek en meer. Tip: check ook de My Gym Parents' Night Out: de eenvoudigste oppasservice ooit! Voor peuters en kleuters


Het Sportkamp | 5-12 jr


In de zomervakantie organiseert Sport BSO de Sportanen in Leiden weer Het Sportkamp, met als thema: rondje om de wereld. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden voor 1 of meerdere dagen vol toffe activiteiten! Meld je aan voor 1 juli


BeachBreak surfkamp | 8+


Bij BeachBreak op het Noordwijkse strand kunnen kids vanaf 8 jaar op surfkamp. De groteren kunnen ook blijven slapen. Vet! Naast het surfen zijn er nog veel meer stoere activiteiten zoals archery tag, mountainbiken en kiten. In de zomervakantie

Surf & Action Kamp

Een surfkamp boordevol surf en dagelijks een andere avontuurlijke activiteit op het programma! Met Surf's Cool op de Pier van Scheveningen krijg je iedere dag surfles van ervaren instructeur en ga je snowboarden, kajakken en meer. Gegarandeerd heel veel FUN!


De natuur in met Villa Bloom!

'Kids don't remember their best day of television.' En, wat ze zich wel herinneren, is hun eerste zelfgemaakte jam, op treasure hunt gaan, boomhutten bouwen en meer met nieuwe vrienden. Het (dag)kamp is van 17 t/m 21 juli. Kamp in het bos en de duinen


Voetballen bij ADO Den Haag

Wow! Kinderen tot 15 jaar kunnen tijdens de zomervakantie 3 dagen bij ADO Den Haag voetballen en schitteren. ADO Den Haag Voetbalkampen organiseert een uitdagend voetbalprogramma. Doe je mee? Dan krijg je een eigen tenue! Gaaf voetbalkamp


Catamarn zeil- en surfkamp

Bij Catamaranschool Zeehelden beleef je deze zomer aan de Wassenaarse slag een supertof surf- of zeilkamp! Leer op zee met een catamaran zeilen (10+) of ga golfsurfen (8+). En er zijn nog veel meer activiteiten in het water en op het strand! Word ook een zeeheld!


Vakantiekampen met overnachting


Zeilkamp aan de Kaag | 10+

Deze zomer zijn er toffe zeilkampen van Zeilschool Eendracht aan de Kaag! Je slaapt in een oud binnenvaartschip met z'n allen.. gaaf! Elke week staat in het teken van een bepaald thema, waarvoor supergave activiteiten worden bedacht. Meld je aan voor dit zeilkamp!


Acteren? Filmen? Zingen?


Xapp ZomerKamp biedt de hele vakantie door verschillende vakantiekampen aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Kies voor het MusicalKamp, FilmKamp of ZangKamp. Bekijk de mogelijkheden voor een onvergetelijke week en schrijf je kind voor een van deze vette kampen in.

Zwemles op vakantie


Wil je dat je kind leert zwemmen deze zomer? Dat kan tijdens een zwemcursus van 123Jump tijdens je zomervakantie in Italië of Frankrijk. Hoe lekker, zwemles in de ochtenden en de middagen eropuit! Wie weet haalt je kind wel een diploma. Bekijk hier de mogelijkheden en boek een zwemcursus.

Sportief op kamp


Tijdens de schoolvakanties zijn er superleuke sportkampen bij SimonSPORT in Vught. Padel, hockey, tennis, voetbal of een combi. Een sportief (dag)kamp met allerlei creatieve spelvormen en toffe activiteiten. Ontdek alle ins & outs van deze sportieve kampen.


Avontuurlijke zomerkampen

Is je kind dol op actie, avontuur en outdoor? Dan zijn de zomerkampen van Club Adventure (5 t/m 13 jaar) echt een aanrader! O.a Outdoor Kids, Game & Reality Camp en Crea Girls Camp. Ook mogelijk zonder overnachting. Bekijk hier het hele aanbod van avontuurlijke zomerkampen.

Junior Camp | 10+


Met het Junior Camp van Engels voor Bengels verblijven kids van groep 7 & 8 vijf dagen geheel verzorgd op Landhuis Rhijnauwen. Super stoer! Een week met coole Engelse lessen, volop activiteiten en een gezellig avondprogramma. Bekijk alle informatie en meld je kind aan voor een leerzame, avontuurlijke kampweek.

Kamp voor Sterren | 7-16 jaar

Veel plezier maken én werken aan het zelfvertrouwen. Dat kan tijdens de zomer- en herfstvakantiekampen van De Ster. Kinderen leren hier met activiteiten en spelletjes hoe je vrienden maakt, 'nee' kunt zeggen en je weerbaarheid vergroot. Bekijk hier de kampweken.

Op zoek naar meer leuke kampen bij jou in de buurt? Neem een kijkje in onze categorie 'Op kamp'. Deze staat vol leuke vakantiekampen voor je kind!