Wat te doen in Leiden tijdens de lerarenstaking op 30/31 januari 2020?

20 januari 2020
Let op: lerarenstaking op 30 en 31 januari 2020! Wat ga jij doen met de kinderen tijdens de stakingsdag? Bekijk onze tips voor activiteiten en uitjes in en om Leiden als de scholen staken, er zijn ook gratis uitjes!
Leuke uitjes en tips voor kinderen tijdens de lerarenstaking!
Of de leraren nu wel of niet gaan staken, geen paniek als de kids een dagje thuis zijn vandaag! En de kinderen vinden het vast niet erg... We gaan er twee leuke dagen van maken, en gelukkig: er is zóveel te doen! Hieronder vind je een aantal tips in de regio. Ook voor ouders die gewoon moeten werken tips: er is genoeg opvang voor de kids. Veel plezier!

Jump jump jump vanaf 10 uur!

JUMPIN' Noordwijk is een groot overdekt trampolinepark van meer dan 1000m2. En nu ook compleet vernieuwd! Je vindt een maincourt met obstakels, VR race auto's, interactive jump, ninja parcours en voor de kleinere kinderen een speciale playzone. Al open vanaf 10.00 uur.



Stakingsdagen bij Boerhaave met gratis entree.

Kinderen komen gratis binnen bij Rijksmuseum Boerhaave tijdens de lerarenstakingen! Ontdek de wereld van wetenschap in dit toffe museum in Leiden. Het museum is tijdens de stakingsdagen de gehele dag (van 10.00 tot 17.00 uur) gratis te bezoeken voor kinderen en een begeleider (normale entreeprijs). Echt de moeite waard om een bezoekje te brengen, want er is veel te beleven in het museum!



Knutselen bij Brasserie Park

Kom beide dagen tussen 13.00 en 16.00 uur knutselen bij Brasserie Park of ga naar Brasserie Buitenhuis, want daar wordt met goed weer het springkussen neergezet! Fijn voor papa/ mama of oppas, want zij kunnen dan genieten van heerlijke hapjes, drankjes en een goed boek. Iedereen blij!



Speel mee met Moppereend!

Doe op 30 januari mee aan deze theaterworkshop bij bibliotheek Oegstgeest en op 31 januari bij bibliotheek Warmond tijdens de Nationale Voorleesdagen! Tijdens de workshops wordt het verhaal van Moppereend door een theaterdocent vertellend en tegelijkertijd door de kinderen al spelend tot leven gebracht. Voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.



Stakings-Arrangement

En wat dacht je van een speciaal Basisonderwijs-Stakings-Arrangement met twee overnachtingen bij Hotel Boerderij Akkerlust in Leidschendam/ Stompwijk? Je slaapt in een van de luxe hotelkamers of familiekamer en overdag is er ontzettend veel tofs te doen en te beleven op en rond de boerderij!



Dol Dwaze Ponydagen, opvang geregeld!

Twee hele dagen Ponypret bij De Nieuwendijk Hoeve terwijl papa en mama gewoon kunnen blijven werken. Deze Ponydagen zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Natuurlijk ga je ponyrijden, maar je gaat nog veel meer leuke dingen doen. De Nieuwendijk Hoeve biedt een leuk en gevarieerd programma. De kinderen kunnen dagelijks tussen 8.00 en 9.00 uur worden gebracht. Tussen 17.30 en 18.00 uur kunnen de kinderen worden opgehaald, de kinderen hebben dan gegeten.



Lucky's Bowling Warmond extra open

Tijdens de stakingsdagen kun je al vanaf 10.00 uur bij Lucky's Bowling Warmond terecht! Je kunt dan tot 16.00 uur voor € 14,- per uur komen bowlen. Zo wordt zo'n stakingsdag echt een feestje!




Ook leuk, ga lekker naar een binnenspeeltuin. Kids kunnen er afspreken met vriendjes of vriendinnetjes of je kunt er juist zelf nog even je laptop openklappen. Een favoriet adresje in en om Leiden is:

KidsZoo

Hier vind je alleen maar avontuur voor kinderen van 1 tot 12 jaar bij KidsZoo in Noordwijkerhout. Een binnenspeeltuin, een fanatstische kinder escaperoom en een fijne chillplek voor ouders.



Boulderhal Kunststof

Ga een dagje boulderen bij Boulderhal Kunststof. Je hebt er te gekke klimroutes die je oplost met kracht, denkwerk en techniek, net een puzzel. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Je kunt boulderen vanaf 8 jaar, maar daar moet wel een volwassen begeleider bij aanwezig zijn. Vanaf 11 jaar mag je zonder begeleiding klimmen.



Workshop bij Science Centre met korting

Bij Science Centre leer je nog eens wat! Breng een bezoekje aan het Science Centre Delft en maak een tof LED-figuur. Leer meer over hoe een lampje werkt en ga naar huis met je eigen lichtgevend kunstwerkje of geef deze cadeau aan je juf of meester.



Waterpret bij zwembad Poelgeest

Neem je klasgenootjes of je gezin mee naar zwembad Poelgeest in Oegstgeest voor een spetterend dagje waterpret! Poelgeest heeft speciaal voor de waterratten extra lange vrije zwemtijden: donderdag 30 januari: 08:00 - 15:15 uur
en vrijdag 31 januari: 10:45 - 15:15 uur.



Extra lang zwemmen bij Het Wedde

Ook bij zwembad Het Wedde in Voorschoten maken ze er een feestje van. Op vrijdag 31 januari kun je daar extra lang recreatief zwemmen van 12.00 tot 15.00 uur voor maar € 2,50 p.p.!



Gratis op ontdekking bij Museum Volkenkunde

Een museum is ook leerzaam en superleuk. Dus maak er bij museum Volkenkunde alsnog een productieve leerdag van met toffe speurtochten en tentoonstellingen! Kinderen zijn deze dagen gratis, wel graag een (betalende) volwassene meenemen.



TIP: Ook in en om Den Haag zijn er volop leuke activiteiten tijdens de stakingsdagen!

Kortom: genoeg te doen tijdens deze leraren-stakingsdagen op 30 en 31 januari 2020!

Op zoek naar meer tips voor leuke uitjes met kinderen? Kijk dan in de Eropuit, daar vind je nog veel meer inspiratie!