Winter Wonder Weken in Leiden!

21 november 2019
Tot en met 5 januari staat Leiden vol in het teken van winterse gezelligheid met heel veel kindvriendelijke activiteiten. Beleef onder het licht van de sfeervolle feestverlichting een winters sprookje in Leiden!

Wat een gezelligheid tijdens de Winter Wonder Weken! Een week na de komst van Sinterklaas kunnen kinderen hun Pietendiploma halen in het Huis van de Sint. Kom ook dit jaar weer schaatsen op de Drijvende IJsbaan, breng een bezoek aan de Drijvende Kerstmarkt, Nostalgische Kermis en kom een kerstbal in Joris’ Kerstboom!

Wat er allemaal te doen is met de kinderen, hebben we voor je op een rijtje gezet. Wij hebben er superveel zin in, komen jullie ook genieten van onvergetelijke momenten in sfeervol Leiden?

Drijvende IJsbaan - 7 december t/m 5 januari
Heerlijk rondjes schaatsen en daarna een warme choco drinken! De Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn is een geweldig plekje om dat te doen. Kom gezellig schaatsen met al je vriendjes en vriendinnetjes, zó gezellig! Dit jaar is er ook familieschaatsen op zaterdag- en zondagochtend; schminken, leuke kindermuziek en een bezoek van Olaf, Anna en Elsa uit de film Frozen!Leiden Lumiere - zaterdag 14 december
De lichtjes worden op 14 december ontstoken bij de Hooglandse kerk. Altijd zó magsich! Kom je ook kijken? 

Joris' Kertsboom - vanaf 7 decemver
Kom Joris’ Kerstboom bewonderen en een foto ophangen van een dierbaar persoon. Zo kan je deze persoon in het licht zetten tijdens de kerst. De kerstboom staat op het Hooglandse Kerkplein waar op 14 december tv-opnames worden gemaakt. Drijvende Kerstmarkt - 13 december t/m 24 december
Kom ook naar de supergezellige Drijvende kerstmarkt met meer dan 70 chalet-winkeltjes óp de Nieuwe Rijn! Voor of na het schaatsen fijn kerstshoppen onder het genot van muziek, een hapje en drankje. Leuk is ook dat je vanaf de kerstmarkt een rondvaart door Leiden kunt maken. Voor € 7,50 geniet je met een glühwein of warme choco in de hand van een mooie tocht.Nostalgische Kermis - 7 december t/m 5 januari
Op het Stadshuisplein vind je altijd fijne Nostalgische Kermis. Kom je ook lekker zwieren in de zweefmolen met uitzicht op de Drijvende IJsbaan?

Rotary Santa Run - 20 december
Op deze vrijdagavond wandelen een heleboel Kerstmannen, vrouwen en kinderen door Leiden. Dat wordt een geweldig gezicht! De Santa Run is 3 kilometer, dus iedereen kan meedoen. Wie naderhand nog energie over heeft, kan in kerstman-oufit aansluitend nog even gratis komen schaatsen!

Groot Kerstcircus Leiden - 21 december t/m 29 december

En dan tot slot: het Groot Kerstcircus Leiden staat dit jaar weer op de Lammermarkt. Stap in de magische wereld van het circus waar je wordt verrast door acrobaten, clowns, een illusionist en nog vele anderen artiesten. Leuk uitje in de kerstvakantie!

Bereikbaarheid
De evenementen tijdens de Winter Wonder Weken zijn goed bereikbaar vanaf de nieuwste parkeergarage in Leiden, de 22m diepe Lammermarktgarage.
Of kom met de trein: het centrum is vlakbij!

Wij wensen iedereen héle fijne Winter Wonder Weken!