Winter Wonder Weken in Leiden!

15 november 2022
Tot en met 8 januari staat Leiden vol in het teken van winterse gezelligheid met heel veel kindvriendelijke activiteiten. Beleef onder het licht van de sfeervolle feestverlichting een winters sprookje in Leiden!

Wat een gezelligheid tijdens de Winter Wonder Weken! Een week na de komst van Sinterklaas kunnen kinderen hun Pietendiploma halen in het Huis van de Sint. Kom ook dit jaar weer schaatsen op de Drijvende IJsbaan, breng een bezoek aan de Nostalgische Kerstmarkt, Nostalgische Kermis en doe mee aan de Royal Santa Run!

Wat er allemaal te doen is met de kinderen, hebben we voor je op een rijtje gezet. Wij hebben er superveel zin in, komen jullie ook genieten van onvergetelijke momenten in sfeervol Leiden?

Drijvende IJsbaan - 9 december t/m 8 januari
Heerlijk rondjes schaatsen en daarna een warme choco drinken! De Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn is een geweldig plekje om dat te doen. Kom gezellig schaatsen met al je vriendjes en vriendinnetjes, zó gezellig! Dit jaar is er ook familieschaatsen op zaterdag- en zondagochtend; schminken, leuke kindermuziek en een bezoek van Olaf, Anna en Elsa uit de film Frozen!Korenweekenden - 10/11 en 17/18 december
Naast al die schitterende lichtjes en heerlijke geuren van al dat lekkers hoor je in de twee Korenweekenden ook mooie kerstklanken in de stad! Een grote hoeveelheid koren brengen de Leidse binnenstad helemaal in kerstsfeer. Geniet van swingende popsongs, prachtige klassieke madrigalen, shanty’s, musicalsongs en natuurlijk de welbekende kerstliedjes.

Nostalgische Kerstmarkt - 15 december t/m 18 december
Dit jaar is de kerstmarkt niet drijvend, maar op de Hooglandse Kerkgracht en in een iets kleinere vorm, maar het wordt minstens zo gezellig; de Nostalgische Kerstmarkt in Leiden! Een sfeervol tafereel waar mooie kerstkadootjes gekocht kunnen worden. Neem tussendoor een heerlijke warme glühwein of chocolademelk om nog meer in die fijne kerststemming te komen!Nostalgische Kermis - 9 december t/m 8 januari
Op het Stadshuisplein vind je altijd de gezellige Nostalgische Kermis. Kom je ook lekker zwieren in de zweefmolen met uitzicht op de Drijvende IJsbaan?

Rotary Santa Run - 15 december
Op deze donderdagavond wandelen wel meer dan 1500 kerstmannen, vrouwen en kinderen door Leiden. Dat wordt een geweldig gezicht! De Santa Run is 3 kilometer, dus iedereen kan meedoen. En om de kerstgedachte helemaal af te maken, het is ook nog eens voor een goed doel!Bereikbaarheid
De evenementen tijdens de Winter Wonder Weken zijn goed bereikbaar vanaf de nieuwste parkeergarage in Leiden, de 22m diepe Lammermarktgarage.
Of kom met de trein: het centrum is vlakbij!

Wij wensen iedereen héle fijne Winter Wonder Weken!