LAM museum: Gewoon een heel bijzonder museum!

15 juli 2023
Kom je deze zomer ook naar het LAM museum op Landgoed Keukenhof in Lisse? Goed idee, want deze zomer staat hier IJS in de hoofdrol... mjam! Er is zoveel te doen in dit vrolijke familiemuseum. Je leest er in ons blog alles over!
Het had niet veel gescheeld of ze hadden niet LAM maar FAM geheten. Fam, van familie. Het LAM museum is namelijk een heel speels, vrolijk en inspirerend familiemuseum waar het het leukst is om sámen kunst te kijken. Ook het Landgoed Keukenhof waar dit foodart-museum te vinden is, is te gek om te ontdekken met je kinderen. 

IJskoude zomeractiviteiten in het LAM museum


Deze zomer: IJsbrekers!
Smurfenijs met discodip of liever een fris sorbetijsje? Wandel deze zomer door het museum en kijk waar je trek in hebt. Achter elke ijssmaak staat een uitdaging. Voeg jouw bolletje, toefje of dip toe aan jouw palet en maak er een button van!


IJs met rare kleuren
Net buiten het LAM museum vind je op bepaalde dagen een ijscokar met ijs in onverwachte kleuren. De smaken? Proef maar! Kunstenaar João Loureiro en het LAM museum laten je bijzonder kijken naar dingen die je dagelijks eet.

 

Beginnende kijker of kijkexpert: LAM is een museum voor jou!


Wat is het LAM museum?
Het LAM is een foodart museum. Alles draait om voedsel en kunst en vooral om kijken. Geen bordjes met informatie maar lekker zelf ontdekken. Behoefte aan informatie? Dat kan met een online tour op je telefoon en via de Kijkcoaches.


Ervaring op maat
In het LAM kom je de ene na de andere Kijkcoach tegen. Allemaal met hun eigen interesses en achtergronden. Met prikkelende vragen en kijktips geven ze je een ervaring op maat. En luisteren doen ze net zo graag: hoe kijk jij?


Familiefavoriet
Eén van de highlights van het museum is een enorme muur met allemaal witte voedselwaren, keurig gesorteerd. Waar kijken we naar? Het blijkt alles wat de kunstenaar in 1 jaar gegeten en gedronken heeft. Wow, veel tomaten!
Wat eet jij in een jaar?
Welk kunstwerk past bij jou?
Zou er een kunstwerk bestaan dat echt bij jou past? Doe de Smaaktest en vind in nog geen 3 minuten jóúw kunstwerk. Zo leer je jezelf ook weer een beetje beter kennen. Tip: neem je uitkomst mee naar het LAM museum!
Doe de online Smaaktest 


Bezoek LAM én ontdek de omgeving!


Lekker naar buiten op het Landgoed Keukenhof
Het LAM ligt midden op Landgoed Keukenhof, echt een aanrader om te ontdekken met je kinderen. Je vindt hier het sprookjesachtige kasteel, een kinderboerderij, speeltuin, kabouterpad en allerlei lekkers bij de Hofboerderij!Jij bepaalt wie er betaalt
Voor het LAM museum heb je een ticket met starttijd nodig. Met een regulier kaartje sponsor jij de kunst en een andere bezoeker, met een gesponsord ticket, wórd jij gesponsord. Echt? Ja echt! Klik door voor alle info!
Tickets en openingstijden

Let op: deze zomer is LAM gesloten van 2 t/m 6 augustus.

Onze kijkervaring
Zo'n uitje waaraan alles klopt... dat was ons gevoel na een bezoek aan het LAM museum! Ongeveer een uur lang hebben we ons verwonderd, gekeken en hadden we super leuk contact met kijkcoach Nina, die ons allerlei prikkelende vragen wist te stellen waardoor we toch ineens heel anders gingen kijken.

Voor je het weet loop je via kleine en grote kunstwerken alweer naar het eindpunt. Het is een overzichtelijke, maar ook enerverende kijktour. Lang genoeg om voldaan te zijn (het is net een goede maaltijd), kort genoeg om niet verveeld te raken. Wat ons betreft écht Kidsproof dus. Iedereen heeft zijn eigen kijkervaring, we hebben allemaal weer nét wat anders gezien blijkt als we het er thuis over hebben. "Waren die druiven van edelstenen gemaakt?". Wij gaan nog een keer terug om ook dat te zien.
Naar de website