De Stad van SintTerug naar het overzicht

zondag 3 december
Breng een bezoek aan de Stad van Sint in Archeon! Leuk voor kinderen. Met pietendiploma!
Het is weer zover, Museumpark Archeon wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot De Stad van Sint op 18, 19, 25 en 26 november, 2 en 3 december!

In de Stad van Sint logeert Sint in het huis van de pottenkoopman, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

Verder zijn er deze dagen nog veel meer leuke dingen te doen zoals:

Poppenkast Sint en zijn Ridder
Tijdens de Stad van Sint zijn er dagelijks voorstellingen van een bijzondere poppenkast. Beleef het poppenkastverhaal van Sint en zijn Ridder.

Pietendiploma
In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpiet, een mantelspeld maken, de pietentraining en nog veel meer. Behaal ook jouw een Pietendiploma!

Tentoonstelling 'Het verhaal van Nicolaas'
"Wie komt er alle jaren...", zingen we, maar wie is dat eigenlijk? Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje en het was direct duidelijk dat dit een hele bijzondere jongen was. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood Sint Nicolaas.

Brunchen met Sint en Piet
Zondag 19 en 26 november en zondag 3 december komt Sint gezellig langs bij de brunch. Natuurlijk mag een foto met Sint niet ontbreken. De speciale brunch begint om 11.00 uur en eindigt om circa 13.00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om de Stad van Sint te bezoeken en er is vertier voor jong en oud. Van tevoren reserveren is wel noodzakelijk.

Klik door voor meer informatie op de roze button en reserveer je tickets!

Tip: Vier dit jaar de winter in Museumpark Archeon.

Archeon

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan de Rijn
Openingstijden 18, 19, 25 en 26 november en 2 en 3 december
10:30 - 16:30 uur
Prijs Gratis entree met de Museumkaart / Vrienden Loterij VIP-Kaart. Overige prijzen zie website via de roze button Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas activiteiten

Sinterklaas activiteiten

Zo heerlijk die Sinterklaastijd! Heb jij Sinterklaas al ontmoet? Er zijn zoveel leuke uitjes. Klik snel door!

Sinterklaas uitjes in de regio